הרב שלמה אבינר, ראש ישיבת 'עטרת כהנים' בירושלים ומבכירי הציונות הדתית מתייחס להקמתה של מפלגת ישי – שטבון ואומר כי מוקדם מדי להצהיר למי עדיף להצביע.
בשיחה ל'סרוגים' אמר הרב אבינר: "עוד מוקדם מדי לדעת ולומר למי להצביע. חייבים לראות את ההרכב המדוייק של שתי המפלגות האלה ולראות מי יהיה שם. בנוסף, בהצבעות לא מכריעים על פי ההבטחות וההצהרות של המועמדים כי כלל לא בטוח שיוכלו לעמוד בזה אלא על פי העבר שלהם. מה שהם עשו בעבר יש סבירות שימשיכו לעשות גם בעתיד. מכאן בעצם נוצר המושג ההלכתי "חזקה", שמה שהיה ימשיך".
לדברי הרב אבינר נושא חשוב שצריך להתייחס אליו הוא כמובן העניין הדתי. "דבר נוסף אותו צריך לקחת בחשבון הוא שהבית היהודי הניף דגל של מפלגה דתית לאומית ובאמת הם דתיים לאומיים אבל לא עד כדי מסירות נפש, וזה מה שנצרך מאוד היום בגלל שיש גל עצום של חקיקה שרוצה למחוק את האופי היהודי של המדינה, להפוך את המדינה למדינה אזרחית רגילה, חמישה חוקים כבר חוקקו, עוד איזה 10 בתהליך עוד איזה 50 כבר בקנה. וכנגד זה צריך המון מסירות לא די בנסיונות פה ושם".
הרב אבינר משתמש במשל בכדי לחדד את דבריו: "יש משל של הרב סולובייצ'יק בשם סבו: אם אני מפקיד אצל מישהו מטבעות זהב אבל אני אומר לו שזה כסף והוא פשע בשמירתם, הוא חייב לשלם לי רק של כסף ולא של זהב. כי אם הוא היה יודע שמדובר במטבעות זהב הוא היה שומר עליהם יותר טוב. אז הבית היהודי הם שומרים על האופי היהודי כמו על כסף ולא כמו על הזהב שדורש המון מסירות".
את רמת מסירות הנפש של המפלגה בוחן הרב על ידי מספר סוגיות כאשר אחת מהן היא חוק הגיור. "זה כמו בחוק הגיור. הם אומרים תראו: הייתה הצעה גרועה של גיור והצלחנו להמיר אותה בהצעה פחות גרועה, אבל גם הפחות גרועה היא גרועה ומה שעומד מאחורי זה זה האמירה שהבית היהודי מאמץ אותה, ובעצם מאמץ שלוש אמירות. א' – החלפנו את ההצעה בהצעה פחות גרועה. ב' – מה אתה רוצה לעשות?יש פה שלוש מאות אלף גויים ואנחנו מונעים התבוללות. ג' – אין מה לעשות, אנחנו עם קטן ואנחנו רוצים לגדול".
בסוף דבריו, בהתייחסו שוב למפלגה לה צריך להצביע אומר הרב אבינר: "אין מפלגה שהיא כליל השלמות ויש בה הכל. כל המפלגות יחד יש בהן הכל. יוצא שאין לנו בכלל מפלגה טובה או רעה. אלא מה המפלגה שלדעתי היא הטוב ברובו והרע במיעוטו. לכן אני בתור מצביע צריך להסתכל איזה נושא אני רואה בתור נושא מרכזי".
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
שפוי
היו דתיים חביבים. חוץ מהמר, הם סה"כ היו דתיי מחמד שהיה נח לכולם לקבל כי היו מיעוט שבמיעוט שלא הפריע לאף אחד.
21:23 28.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף
דעת רבנים. כל יהודי ירא שמים יכול לחשוב בעצמו מה להצביע. די ללמוד מחרדים בבני ברק ובירושלים.
23:08 25.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
freebird
http://www.nrg.co.il/online/11/ART2/663/850.html?hp=11&cat=1102
19:32 25.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מגיב
17:57 25.12.2014שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר