מבזקים
סרוגים

תת אלוף טייב: "אם לא יתייצבו – נגביר את הקצב"

תת אלוף שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כח אדם בצה"ל, מסביר את קצב הצווים שישלחו לחרדים, והבהיר כי הצווים נשלחו לבחורים עובדים לאורך זמן שלא היו בישיבה בזמן הביקורות הצבאיות

י"ב תמוז התשפ"ד
תת אלוף טייב: "אם לא יתייצבו – נגביר את הקצב"
תת אלוף טייב: "אם לא יתייצבו – נגביר את הקצב" צילום: (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

לאחר הביקורת כי צה"ל לא נותן תמונה ברורה לגבי הצווים לחרדים כמה ומתי ישלחו התייחס תת-אלוף שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כוח אדם בצה"ל, שמייצג את הצבא בדיון בוועדת החוץ והביטחון על גיוס החרדים ואמר כי יצאו זימונים כבר בראשון הקרוב.

וכך מסר: "נוציא 3,000 זימונים בשלוש פעימות -אלף כל פעם. הפעימה הראשונה תצא ביום ראשון – 21 ביולי. הפעימות האחרונות – פחות או יותר שבועיים קדימה". עוד הוסיף כי "אם לא יתייצבו – נגביר את הקצב, ואם יתייצבו יותר ממה שחשבתי – נקטין אותו".

גלנט אישר: זימוני צו ראשון לחרדים יצאו בשבוע הבא
גלנט אישר: זימוני צו ראשון לחרדים יצאו בשבוע הבאצילום: גלנט אישר: זימוני צו ראשון לחרדים יצאו בשבוע הבא

טייב הוסיף על זהותם של מקבלי הצווים והדגיש כי מדובר בבחורים עובדים: "רוב מקבלי צווי הגיוס מתוך ה- 3000, בחורים שעובדים היום עם תלושים לאורך זמן ולא תלוש חד פעמי או בחורים שעבדו בחופשות בין הזמנים. עוד בין מקבלי הצווים, בעלי רישיון נהיגה ובחורים שלא היו בישיבה בזמן הביקורות שנעשו בישיבות".

עוד אמר בוועדה ״עד היום לא עמדנו בהתחייבות שלנו לחרדים ברמה הדתית. המחויבות שלנו כיום ליציאתם כחרדים מהצבא הוא קריטי״, כך מדווח עקיבא וייס.

טייב נשאל, האם חייל יוריד את הכיפה בשירות, אתה מוציא אותו מהחטיבה החרדית? טייב: ״אם לא יעמוד בתנאים הוא ייצא החוצה כמו שעושים במסלול ההסדר הדתי לאומי למי שמחלל שבת״.

 

גיוס חרדים צו גיוס