ראשי תנועת המחאה נגד הממשלה מצויים במגעים עם הקרן החדשה בנוגע לתרומה בהיקף של מיליון וחצי שקלים כדי לממן את המשך המאמצים להפלת הממשלה, כך חשף היום עמית סגל בערוץ 12.

על פי הדיווח, מאז פרצו ההפגנות נגד הרפורמה המשפטית נתרמו כספים רבים למארגנים, שנזהרו שלא לקחת מהקרן החדשה או מארגוני שמאל שעסוקים במחאה נגד הכיבוש.

אך בשבועות האחרונים נערכה פגישה בין אורני פטרושקה, נדבן מוכר שהיה מראשי מגייסי הכספים, ובין הקרן החדשה. המטרה: המשך מימון ההפגנות על רקע מה שמסתמן ככישלון, במטרה להפיל את הממשלה בכנס הקיץ. המחאה מיקדה משאבים רבים בניסיון להתניע מחדש את המחאה כדי להביא לנפילת הממשלה בחודשים יוני ויולי, אך עד כה לשווא.

כזכור, לפני תקופה פרסמנו כי "יום השיבוש" שניסו לארגן ראשי המחאה לא צלח, כאשר, למשל מחאת ההייטק העדיפה להתמקד במחאה להשבת החטופים. ייתכן שהדבר מתבטא גם בזרם התרומות. זה ככל הנראה הרקע לפגישה עם הקרן החדשה.