חדשות כלכלה

הקיץ של שקמה: אף אחד לא הצטרף לחרם הקניות

ראשי המחאה הכריזו על יום שיבוש בו לא הולכים לעבודה ולא קונים בחנויות. בחברות האשראי מסרו לסרוגים: "לא ראינו שינוי. נתוני ההוצאה של הציבור דומים לשבוע שעבר"

((צילום: אבשלום ששוני/פלאש90))

הקיץ של אביה גרסת המחאה. אף אחד כנראה לא הצטרף לשביתה האזרחית ולחרם הקניות עליו הכריזו ארגוני המחאה נגד הממשלה.

במשך השבוע האחרון פרסמו גופי המחאה השונים קריאות לשביתה אזרחית ביום חמישי בה אנשים לא ילכו לעבודה, לא יגיעו למרכזי הקניות ואפילו יימנעו מלהשתמש בכרטיסי האשראי. בתנועת המרד האזרחי התכוונו כי ההמון יגיע להפגין מול בניין ההסתדרות בקריאה ליו"ר, ארנון בן דוד, להכריז על שביתת עובדים עד להפלת הממשלה.

"יום חמישי הקרוב (27.6) שביתת אזהרה אזרחית בת יום אחד. קחו חופש, יום הצהרה או יום מחלה והצטרפו – ביום חמישי לא עובדים ולא קונים!" קרא משה רדמן, אחד מראשי המחאה לעשרות אלפי עוקביו ברשתות החברתיות. וכמוהו גם שקמה ברסלר, עמי מור, ושאר גופי המחאה להם מאות אלפי עוקבים וחברים בקבוצות התפוצה.

שקמה ברסלר מפיצה את את הקריאה לא לעבוד ולא לקנות (צילום מסך) (שקמה ברסלר מפיצה את את הקריאה לא לעבוד ולא לקנות (צילום מסך))
משה רדמן מזמין את הציבור לשביתת הקניות (צילום מסך) (משה רדמן מזמין את הציבור לשביתת הקניות (צילום מסך))

חברות האשראי לא ראו שינויים בצריכה

אלא שבמציאות מעטים הצטרפו לשביתה הגדולה אם בכלל. אמנם הבוקר נחסמו מספר כבישים ברחבי הארץ (כפי שמקובל בשנה האחרונה בהעלמת עין של גורמי האכיפה), אבל מעבר לכך לא נראו צעדי מחאה משמעותיים. אנשים העדיפו להישאר במזגן במקום לצאת לצעדי מחאה בחום הקיצוני. גם בקניונים נרשמה תפוסה מלאה בחניות.

10 אנשים חוסמים כביש בת"א (פלאש90) (10 אנשים חוסמים כביש בת"א (פלאש90))

גורמים בחברות האשראי, המנטרות את הפעילות היומית בישראל, מסרו לסרוגים כי נתוני ההוצאות של הציבור במהלך שעות הבוקר היום היו דומים לאלו הנהוגים בימי חמישי בתקופה האחרונה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

300
דוד
27.06.24

כשבג"ץ מנהל את המדינה.ועמוס ידלין מנהל את משרד הבטחון(INSS).וטרכטנברג(INSS) מנהל את משרד האוצר ולא מעדכנים את ראש הממשלה .ככה ניראת המדינה.הרס ופילוג.הרס הצבא הכלכלה.וביטול הדמוקרטיה.אין משמעות לבחירת האזרחיםבבחירות.וכל זה נעשה על ידי אנשים שלא נבחרו על ידי העם.ולכן אין מי שנושא באחריות.ולקיבוצי הצפון ולקיבוצי עוטף עזה.כל עוד בג"ץ מנהל את המדינה,יחד עם עמוס ידלין(inss)מנהל את משרד הבטחון.הקיבוצים יהרסו עד היסוד.

הצטרפו אלינו