מתכון לשבת: עוף עם תפוחי אדמה, בטטה ואפונה - סרוגים

מתכון לשבת: עוף עם תפוחי אדמה, בטטה ואפונה

אם עוד לא התחלתם עם הבישולים לשבת ואתם מחפשים מנה טעימה ומשביעה שתוכלו להכין במהירות, ארגנו לכם מתכון משגע לעוף עם ירקות בסיר אחד

author-image
מתכון לשבת: עוף עם תפוחי אדמה, בטטה ואפונה
  (צילום: שאטרסטוק)

מחפשים מנה קלילה להכין ברגע האחרון לפני שבת? הנה מתכון לעוף עם תפוחי אדמה, בטטה ואפונה, שתוכלו להכין בסיר אחד בלבד.

מצרכים

חלקי עוף – שוקיים וירכיים

3 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים

1 בטטה חתוכה לקוביות

1 בצל חתוך גס

1 גזר חתוך לקוביות

30 גרם אפונה (ניתן להשתמש באפונה קפואה)

עוד באותו נושא

מתכון לשבת: בראוניז תפוחי עץ במיקרוגל

מלח ופלפל שחור לפי טעם

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה

1 כפית כורכום

1 כפית רוטב סויה/סילאן

אופן ההכנה

קוצצים את הירקות ומחממים שמן בסיר רחב על אש בינונית, מוספים את הכורכום והפפריקה. מטגנים את הבצל יחד תפוחי האדמה, הבטטה והגזר. כשהירקות מזהיבים, מוסיפים את חלקי העוף ואת כל התבלינים יחד עם רוטב הסויה או הסילאן ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.

מוסיפים את האפונה, מטגנים במשך כ-5 דקות יחד עם שאר הירקות והעופות לספיגת הטעמים והתבלינים יחד. מוספים מים חמים עד לכיסוי העופות, סוגרים את הסיר ומבשלים במשך כ-35 דקות עד שהעוף מקבל צבע ומוכן וכמות המים ירדה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
תגובה אחת מיין לפי
1
אפשר להוסיף אורז?
אני | 05-07-2024 11:27
אפשר להוסיף אורז?