מבזקים
סרוגים

פה אחד: הממשלה אישרה את מינוי דנון כשגריר באו"ם

הממשלה אישרה פה אחד את מינויו של ח"כ דני דנון לתפקיד שגריר ישראל באו"ם, כשהוא יחזור לקדנציה שנייה בתפקיד ויחליף את גלעד ארדן שיחזור לישראל

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ד סיון התשפ"ד
פה אחד: הממשלה אישרה את מינוי דנון כשגריר באו"ם
פה אחד: הממשלה אישרה את מינוי דנון כשגריר באו"ם צילום: דני דנון (צילום: הדס פרוש, פלאש 90)

עכשיו זה רשמי: הממשלה אישרה היום (ראשון) פה אחד את מינויו של ח"כ דני דנון לתפקיד שגריר ישראל באו"ם. זו תהיה הקדנציה השנייה של דנון באו"ם, כשהוא יחליף בתפקיד את גלעד ארדן שיסיים בחודש הקרוב את כהונתו.

כזכור, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ ישראל כ"ץ החליטו בתחילת החודש למנות את דנון לתפקיד שגריר ישראל באו"ם, לקראת סיום כהונתו של ארדן שהחליט לחזור לישראל. מהשניים נמסר כי "לח"כ דנון ניסיון רב בזירה הבינלאומית ואין ספק שיביא לידי ביטוי את כישוריו וניסיונו בשעה זו".

בעקבות מינוי דנון: הפעיל הסרוג חוזר לכנסת
בעקבות מינוי דנון: הפעיל הסרוג חוזר לכנסתצילום: בעקבות מינוי דנון: הפעיל הסרוג חוזר לכנסת

דנון עצמו מסר: "מתחילת מלחמת חרבות ברזל אני נאבק להגן על עמדתה של ישראל בעולם במגוון דרכים. בשבוע שעבר אירחתי לביקור בישראל את ניקי היילי, ביקור חשוב שהצטרף לסיורים של מנהיגים רבים מהעולם שהגיעו לכאן בהזמנתי מאז ה-7 לאוקטובר".

"בשעה שמדינת ישראל נלחמת במספר רב של חזיתות, על כל אחד מאיתנו לעשות את המיטב במסגרת כישוריו וניסיונו. כך פעלתי בעבר וכך אמשיך לפעול בעתיד" הוסיף. "מול הטרור הדיפלומטי שמרים את ראשו בימים אלו אני מחוייב להציג את האמת בראש מורם למען עם ישראל ועתידנו המשותף כאן".

גלעד ארדן דני דנון שגריר ישראל באו"ם