חדשות פוליטי מדיני

בנט בתגובה ראשונה להסכם עם איראן: "תפנית מסוכנת לישראל"

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט התייחס להסכם עם איראן וטען כי "במלחמה ראינו את הביצועים האדירים של צה"ל, הבוקר גילינו שהממשלה לא מסוגלת להפוך את כל אלה להישגים ביטחוניים"

נפתלי בנט
נפתלי בנט | צילום: יונתן זינדל / פלאש90

ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט הגיב היום (שני) להסכם שנחתם בין ארה"ב לאיראן, כשבדבריו תקף בחריפות את הממשלה בעקבות ההשלכות של ההסכם על ישראל. לדבריו, מודבר ב"תפנית מסוכנת לביטחון ישראל, שרק הנהגה חדשה תוכל לתקן".

"באלף הימים האחרונים גילינו שוב ושוב את גדולתו של העם ואת רפיסותה של הממשלה" אמר בנט. "במלחמה עם איראן ראינו את הביצועים האדירים של צה"ל וכוחות הביטחון בחזית ואת הגבורה של העם בעורף".

"הבוקר גילינו שהממשלה שוב לא מסוגלת להפוך את כל אלה להישגים ביטחוניים בני קיימא" הוסיף. "זאת לא גזירת גורל. ישראל ידעה לנצח במלחמות קצרות, חזקות ונועזות".

"הממשלה היוצאת לא מסוגלת להכריע והובילה אותנו למלחמות של דשדוש וגרירה. אבל אפשר לתקן" הבהיר בנט. "האחריות שלנו בממשלה הקרובה היא להבטיח שכל ההקרבה העצומה של עם ישראל לא תהיה לשווא".

בסיכום דבריו בנט טען כי "יש לנו תוכנית אסטרטגית ברורה להקרסת המשטר האיראני. ביד האחת לא נאפשר לאיראן לפרוץ לגרעין, וביד השנייה נביא להתפוררות המשטר באמצעים מדיניים, מודיעיניים, כלכליים, טכנולוגיים וצבאיים יחד. יש לנו עם חזק. מגיעה לו הנהגה חזקה שמסוגלת להעניק לו ביטחון".

תגובות

8
5
אורח
לפני 3 שעות

בנט צודק! טוב שגם הוא רואה את הסכנה, הנשקפת לישראל, מ"הסכם מסוכן זה.

4
מירו
לפני 5 שעות

דיי בנט באמת אפשר לחשוב איזה השיגים יש לך וללפיד

1
מפוכח
לפני שעה

עדיף אפס הישגים מאשר אסון אחרי אסון אחרי אסון אחרי אסון. הלוואי עלינו ממשלה משעממת ללא הישגים וללא שום דבר יוצא דופן כפי שהיה בזמן בנט.

2
אזרח יהודי
לפני 5 שעות

הישג ראשון- לא היה 7 באוקטובר בתקופתם. הישג שני- העולם כולו לא התייצב נדינו. הישג שלישי- לא היה הטירלול של הפיכה משפטית ומחאות המשתמטים ועוד הרבה

3
ניר
לפני 5 שעות

בנט...מי אתה בכלל , חתיכת פרעוש ? רק מטומטמים בשמאל שרגילים לבחור בשקרנים יבחרו בך

1
מיואש למדי
לפני שעה

מזל שקטאריהו תמיד מקיים את כל הבטחותיו. אכן אנחנו בנצחון המוחלט עכשיו.