חדשות בארץ

פרס מנהיגות יוקרתי בארה"ב הוענק לראש מועצת שומרון יוסי דגן

גון המחוקקים הגדול בארה"ב (NACL) העניק את האות לדגן בוועידה הלאומית בווירג'יניה, על קידום החקיקה להכרה ביהודה ושומרון ומאבק במונח "הגדה המערבית". חברי בתי הנבחרים הודיעו: "היעד הוא להעביר את החוק ב-20 מדינות נוספות"

פרס מנהיגות ישראל ארה"ב
פרס מנהיגות ישראל ארה"ב | צילום: צילום: צילום: באדיבות NACL

אירוע הוקרה היסטורי ויוצא דופן להתיישבות בשומרון נרשם השבוע על אדמת ארצות הברית: ארגון המחוקקים הגדול ביותר בארה"ב (NACL) העניק את "פרס המנהיגות ישראל ארה"ב" לראש המועצה האזורית שומרון, יוסי דגן.

הפרס היוקרתי הוענק לדגן במסגרת ועידת המדיניות הלאומית של הארגון לשנת 2026, המתקיימת באוניברסיטת "ליברטי" שבווירג'יניה, במהלך טקס הפתיחה המרכזי של הוועידה. במעמד החגיגי השתתפו מאות חברי בתי נבחרים וחברי סנאט ממדינות שונות ברחבי ארה"ב, שהגיעו כדי להביע תמיכה חד-משמעית במדינת ישראל ובהתיישבות ביהודה ושומרון.

בין המשתתפים הבולטים בכנס היו הסנאטור טד קרוז, וחברי הקונגרס מרילין סטוצמן, ג'ון מגוויר, בן קליין ומורגן גריפית.

המטרה: להרחיב את חוק "יהודה ושומרון" ל-20 מדינות נוספות

במהלך הטקס, העניקו דגן ונשיא הארגון אותות הוקרה מיוחדים לשלושה חברי בתי נבחרים אמריקאים: מינדי מקאלינדון, כריס טוד ודייוויד ליווינגסטון. השלושה מייצגים את המדינות הראשונות בארצות הברית – ארקנסו, טנסי ואריזונה – שהעבירו בהצלחה חוק רשמי האוסר על השימוש במונח "הגדה המערבית" במסמכים ממשלתיים, ומחייב להשתמש אך ורק בשמות התנ"כיים "יהודה ושומרון", תוך הכרה בזכותו של העם היהודי על האזור. במהלך המעמד הודיע נשיא הארגון כי היעד הבא הוא לפעול להעברת החוק הדרמטי הזה ב-20 מדינות נוספות בארה"ב.

מייסד ונשיא ארגון המחוקקים, ג'ייסון ראפרט, שיבח את פעילותו הבינלאומית של ראש מועצת שומרון: "יוסי דגן הוא אחד המנהיגים האזוריים הבולטים בישראל ודמות בינלאומית מוכרת הפועלת למען חבל הארץ ההיסטורי של ישראל. כראש המועצה האזורית שומרון, הוא הקדיש את הקריירה שלו לבניית שותפויות בינלאומיות ולהעמקת הקשרים בין ישראל לידידיה ברחבי העולם.

מנהיגותו התאפיינה באומץ, בחזון ובמחויבות בלתי מתפשרת לחיזוק הקשר בין העם היהודי לארץ ישראל, והערב אנו גאים להעניק לו את פרס המנהיגות אמריקה-ישראל הראשון".

יוסי דגן מקבל את  פרס מנהיגות ישראל ארה"ב
יוסי דגן מקבל את פרס מנהיגות ישראל ארה"ב| צילום: באדיבות NACL

דגן: "לאחר 7 באוקטובר ברור שאנחנו באותה מערכה"

דגן, שהוזמן לנאום כדובר המרכזי בטקס הפתיחה של הוועידה, הודה למחוקקים האמריקאים על הברית החזקה ועל הגיבוי לחלוצים הבונים את לב הארץ.

"תודה לכם על הכבוד הגדול הזה, אנחנו מרגישים את השותפות שלכם ואת מה שאתם עושים למען מדינת ישראל והחלוצים בשומרון", אמר דגן במעמד קבלת הפרס. "יחד עם ארגון ה-NACL מקודם חוק יהודה ושומרון.

החוק הזה הוא לא רק מסמך – יהודה ושומרון הם ערכי הצדק. אנחנו נלחמים יחד כדי להגן על ישראל וכדי להגן על ארצות הברית. לאחר שבעה באוקטובר ברור לכולם שאנחנו נמצאים במערכה הזו יחד, ומתוך הערכים המשותפים האלה – אנחנו ננצח יחד".

תגובות