המשבר הקואליציוני הנוכחי סביב חוק הרבנים, הוא הרבה מעבר למינויים כאלה ואחרים. יותר מכל הוא משקף את חוסר יכולתו של הציבור החרדי להציג הישגים ואת אי יכולתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לשלוט בחברי הכנסת שלו.

השיחה הקשה בין נתניהו לדרעי שלשום, היא אולי קו השבר האחרון. מלחמת הכל בכל והתדרוכים הרבים הביאו לתחושת מיאוס בקרב יושבי המשכן, כשהעיקרי שבהם הוא יו"ר ש"ס אריה דרעי. מי שהגה את אסטרטגיית "בלוק הימין" והיה חתום על לא מעט ממשלות בראשן עמד נתניהו, עומד נואש מול המציאות הנוכחית.

עם זאת, על פי הדיווח באתר ynet, מקורביו של דרעי מעריכים כי למרות האכזבה הגדולה שלו מנתניהו ומשותפיו במפלגות הימין, דרעי לא יהיה זה שיפרק לנתניהו את הממשלה ויעשה מהלכים מאחורי גבו, אך הוא כבר לא "יתאבד" בשבילו בכל משבר שיצוץ.

דרעי החליט להפוך לשחקן פאסיבי שלא ימהר למשוך את המקלות מגלגלי הקואליציה המקרטעת, וייתן לה לשקוע עד לפיזורה והכרזה על בחירות. מדובר בצרות לא קטנות לנתניהו, שסומך על דרעי הרבה יותר מעל חברי ושרי מפלגתו, שיצטרך להתמודד בפעם הראשונה עם יחס עויין מצידו של דרעי.