מבזקים
סרוגים

חשש ממשי בצה"ל: עלול להביא להפסקת הלחימה בעזה

במערכת הביטחון חוששים כי התוכנית של סמוטריץ' למוטט את הרשות הפלסטינית תוביל להבערת יהודה ושומרון, ובעקבות כך יאלצו להסיט כוחות ליו"ש - דבר שיפגע בלחימה בעזה

י"ג סיון התשפ"ד
חשש ממשי בצה"ל: עלול להביא להפסקת הלחימה בעזה
חשש ממשי בצה"ל: עלול להביא להפסקת הלחימה בעזה צילום: (צילום: דובר צה"ל)

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הורה לרשות המיסים בשבוע שעבר לקזז סכום של 130 מיליון שקלים מכספי המיסים של הרשות הפלסטינית ולהעביר אותם ל-28 משפחות של נפגעי טרור, בנוסף פקידים באוצר אמרו לא פעם כי סמוטריץ' פועל למיטוט הרשות הפלסטינית בעזה.

בעקבות כך, במערכת הביטחון חוששים כי התוכנית של סמוטריץ' למוטט את הרשות הפלסטינית תוביל להבערת יהודה ושומרון, כך דווח ב"מעריב" היום (רביעי). במצב כזה עלול צה"ל להפסיק את התמרון בעזה ולהצטרך להעביר כוחות מיידית ליהודה ושומרון. בצה"ל אף חוששים כי יתקשו במקרה כזה לנהל שתי זירות לחימה באיוש ובגבול הצפון.

סמוטריץ' לא מוותר: "לא אשחרר תקציבים בלי פיקוח"
סמוטריץ' לא מוותר: צילום: סמוטריץ' לא מוותר:

במערכת הביטחון אומרים כי הרשות הפלסטינית אכן פועלת בזירה הבינלאומית כנגד ישראל וגורם להרבה מאוד נזקים בזירה זאת, אבל "כלפי פנים הרשות לא מעודדת טרור אלא פועלת למניעת טרור. קיים בינינו לביניהם תיאום ביטחוני. בכל הקשור ללחימה בטרור וסיכול פיגועים", כך מסר גורם צבאי.

במקרים כאלו הכוחות ביהודה ושומרון יחויבו לתוגבר ובמקרה החמור, התגבור עשויה לפי מערכת הביטחון לעצור את התמרון בעזה מיד ולהסיט כוחות לטובת יהודה ושומרון.

בצלאל סמוטריץ' חיילי צה"ל יהודה ושומרון עזה