"250 אנשים"

שבועיים לפני הטבח: צה"ל ידע שיחטפו אנשים והתעלם

מסמך שחובר באוגדת עזה והופץ רק שבועיים קודם, מציג בצורה שלא תיאמן את התרחיש הנוראי ביותר שקרה ב-7 באוקטובר. חטיפת 250 אנשים, פלישה למוצבים, קיבוצים ועוד

חמאסב שבעה באוקטובר | (מחבלי חמאס בשבעה באוקטובר (שאטרסטוק))

כשבועיים לפני הטבח הנורא ב-7 באוקטובר, בפיקוד דרום התקבל מידע מודיעיני בלתי נתפס עם פרטים והיערכות לקראת פלישת חמאס לישראל, שמציג כיצד צה"ל ומערכות המודיעין היו מודעים אליו, אך שם התעלמו. כך חשף כתב כאן 11 סולימאן מסוודה.

המסמך חובר באוגדת עזה וקיבל את הכותרת: "אימון פשיטה מפורט מקצה לקצה", המסמך מפרט את תרגילי האימונים שעוברים מחבלי הנוח'בה, פשיטה על מוצבים צבאיים, קיבוצים, לחטוף חיילים ואזרחים ובעיקר הוראות כיצד להחזיק את החטופים ולשמור עליהם כשהם כבר בשטח הרצועה.

אחד הפרטים הבלתי נתפסים במסמך, הוא פירוט מדויק של מספר החטופים אותם מתכוונים חמאס לחטוף "200-250 חטופים". המודיעין של פיקוד הדרום ואוגדת עזה לא רק היה מודע לתוכנית החטיפה של חמאס, אלא גם פירט את תנאי החזקתם של החטופים, כולל הוראות לחוטפים על התנהלות במקרי קיצון, כיצד להחזיק את החטופים ובאילו תנאים ניתן להוציאם להורג.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

33
יהודה
16.03.25

ואולי אף אחד לא האמין שזה יקרה אולי היה כאן עיוורן שכיסה את עיני כולם עכשיו אדר תשפ"ה מרץ 25 אמר הרצי בכנות לא העלנו בדעתינו שיקרה חמישה אחוז ממה שקרה אם היו מעלים בדעתם לא היו מוציאים חצי מהחיילים לחופשה ולא מאשרים מסיבת טבע ומעלים כוננות אז אשמים ממש אין אבל את חמאס ודומיו צריך להשמיד

הצטרפו אלינו