השר לשעבר חיים רמון התייחס להחלטה שפורסמה הבוקר (ראשון) אודות הפסקת האש באזורים שונים ברפיח וכתב: "ראיתי שההחלטה של הרמטכ"ל לקיים "הפוגה טקטית" בלחימה בצירים ברפיח בין 8:00 ל-19:00 בלי שטרח ליידע את ראש הממשלה או אפילו את שר הביטחון, הפתיעה רבים."
לדברי רמון: "בתור מי שהיה חבר במספר קבינטים רחבים ומצומצמים לא הופתעתי כלל משום שזוהי דוגמה אופיינית לדרך בה ראשי הצבא בישראל מנהלים את המדיניות הביטחונית ואף מקבלים החלטות מדיניות כאוות נפשם תוך התחשבות מועטה, אם בכלל, בדרג המדיני הממונה עליהם."
עוד כתב רמון: "במקרה הטוב, כ95% מהתוכניות הצבאיות שהמטכ"ל מביא לאישור הקבינט, מאושרות אוטומטית, והשרים אינם מעזים להתווכח עם הדרג הפיקודי הבכיר. במקרה הרע, המטכ"ל כלל אינו טורח ליידע את הדרג המדיני ומקבל החלטות בעצמו. ההחלטה של הרמטכ"ל לא ליידע את שר הביטחון ואת ראש הממשלה על המידעים אודות חדירה אפשרית של כוחות חמאס לישראל בליל ה7 באוקטובר, היא דוגמה ל"במקרה הרע".
"הפעם" אומר רמון, "צה"ל החליט לקיים הפוגה טקטית קבועה בגזרת הלחימה בצירים בדרום הרצועה במשך 13 שעות ביום, בהמשך לדיונים שנערכו בנושא עם האו"ם ועם ארגונים בינלאומיים נוספים. כלומר, הרמטכ"ל קיים דיונים עם האו"ם ועם ארגונים בינלאומיים בנושא, אבל לא מצא לנכון לקיים דיונים על כך עם הקבינט ואפילו לא חשב שהוא צריך ליידע את ראש הממשלה ואת שר הביטחון אודות החלטתו זו."
בסיום דבריו כתב רמון: "על מנת להסיר ספק, חשוב להדגיש ולומר כי הדרג המדיני הוא האחראי למציאות הזו שבה המטכ"ל פועל באופן עצמאי. יתרה מכך, המציאות הזו אינה יכולה לשמש את הדרג המדיני כתירוץ למחדלים. לפיכך, חשוב לציין, כפי שציינתי שוב ושוב מאז תחילת המלחמה, שראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט היו צריכים להתפטר מיד לאחר ה7 באוקטובר, וודאי שהם צריכים להתפטר עתה לנוכח אחריותם להובלת ישראל לתבוסה אסטרטגית במלחמה, ויחד איתם צריך להתפטר גם הרמטכ"ל."
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
0 דיונים
נדב
חיים רמון היקר, זוהי שעת מלחמה. אתה אמור להטריד מינית בזמנים כאלה,כנהוג אצלך. מאז שהורשעת הכרזת מלחמה על מדינת ישראל. דעותיך אינן רלוונטיות. לא ברור למה אתה עדיין מקבל במה
05:22 19.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קר קר קרקר קרעי
חיים לשום מעוד ענייני, רמת אמינות נתניהו...
08:08 18.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורה
חיים רמון ...כל הכבוד כל מילה בסלע!!!
09:24 17.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חנונה
שר הפנים לשעבר יבא באיחוד משפחות 100000 פליסטינים היום הם מליון. מה הוא אומר על זה. האם מישהו שאלות אותו!
20:54 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
צה"ל צריך להתבייש בצהל מיצריים מרד נגד הממשלה לדעתי כמו כן בשיא חוצפתו מזמין את אהוד ברק לקצונה הבכירה הרקובה שיש לו אדם שצריך להיות בכלא לדעתי
20:53 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
צהל צריך להתבייש במרד שנעשה בצהל ועוד להזמין את אהוד ברק חצה נגד במדינה מקומו בכלא
20:50 16.06.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר