במסגרת פעילות צה"ל ברצועת עזה, ברפיח מדווחים כי צה"ל הוציא עשרות גופות מקברים בעיר והעביר אותם לישראל. ראוי לציין כי לא ידוע אם מדובר בגופות של חטופים או של מחבלים. על פי הדיווח של עיתונאי ישראל היום, שחר קליימן, הגופות הועברו לישראל לצורך בדיקה וזיהוי.

כזכור, לפני כארבעה חודשים פורסם כי רשת CNN פנתה לדובר צה"ל בעקבות טענות של אזרחים עזתים, על הרס שגרמה פעילות צה"ל בבית קברות בדרום חאן יונס. בתגובה רשמית שנמסרה לרשת האמריקאית, אישר דובר צה"ל כי הצבא אכן מבצע פעולות לחיפוש גופות חטופים בבתי קברות ברצועת עזה.

על פי הדיווח בכאן חדשות, בתגובת דובר צה"ל ל-CNN נכתב: "צה"ל מבצע פעולות חילוץ וחיפוש, כולל אחר גופות חטופים בבתי קברות ברצועה. צה"ל מחויב להשלים את משימת חילוץ החטופים, ולמצוא ולהשיב את גופותיהם המוחזקות בעזה".

בצה"ל הבהירו כי "צה"ל מבצע פעולות חיפוש וחילוץ בעקבות מידע מודיעיני ספציפי המגיע על היתכנות הימצאות של גופות באותם מקומות. פעולות זיהוי הגופות מתבצעת באופן בטוח, תוך שמירה על כבוד הגופה, וגופות שאינן מזוהות כגופות חטופים מוחזרות בכבוד".

בסוף ההודעה נכתב: "לולא ההחלטה חסרת האחריות של חמאס לחטוף גברים, נשים וילדים לא היה צורך בפעולות חיפוש שכאלו".