לראשונה מאז ה-7.10

בהר חברון זועמים: צה"ל פתח ציר מרכזי לערבים

שבוע לאחר פתיחת מחסום פוקוס, צה"ל פתח הבוקר לתנועת ערבים צמתים מרכזיים באזור הר חברון. התושבים זועמים: "זו שערורייה, אלו דיני נפשות"

היישוב עשהאל בדרום הר חברון
| היישוב עשהאל בדרום הר חברון צילום: משה שי/פלאש90

שוב זה קורה: שבוע וחצי לאחר פתיחת מחסום פוקוס – צה"ל פתח הבוקר (חמישי) צמתים מרכזיים בהר חברון לתנועת ערבים והתושבים זועמים וחוששים.

אמש, קיבלו תושבי היישוב בית חג"י את ההודעה הבאה: "על מנת לצמצם את הסכנות הבטיחותיות הנובעות מפרצות הצירים (אותן אנחנו חוסמים), החל ממחר ייפתחו הצמתים הבאים לתנועת ערבים. הפתיחה תתבצע בשעות מבוקרות ולתקופת ניסיון ובמהלכן כוח צבאי יתמקם במרחב"

"שעות פתיחת הצמתים: צומת הכבשים (לכיוון חברון): 05:00-07:00 ,11:00-13:00 ,20:00-22:00, אל-היג'רה (מול אל פוואר) – 09:00-21:00".

"מסיבות לא ברורות התקבלה החלטה לפתוח את הצמתים שהיו חסומים לתנועת ערבים מאז שמחת תורה, אלו דיני נפשות", אומרים התושבים שזועמים על ההחלטה. "אנחנו מתריעים שוב ושוב על ההתנהלות בדרכים, זו שערורייה".

מחסום בהר חברון (כוח צה"ל בדרום הר חברון (צילום: Doron Horowitz/Flash90))

"בעבר היציאות מחברון היו חסומות ליציאת ערבים אך לפני כמה זמן פתחו את היציאות" מוסיפים התושבים. "עקב הקושי של הפלשתינאים לצאת מהיציאות הללו לכביש 60 (שנסלל עבורנו עקב הפיגועים על ציר 60 הישן) התחילו להכין תשתיות לכיכרות. בעקבות אירועי שמחת תורה היציאות נסגרו חזרה, לאחרונה פותחים אותן שוב, כנראה שלא באופן קבוע".

עוז ישראל שוורץ

יש לציין כי רק לפני כשבוע ירו מחבלים מהכפר קילקיס הסמוך לציר אל עבר אוטובוס ורכב ישראלי, ללא נפגעים. בקיץ שעבר, נרצחה בת שבע נגרי מבית חג"י על אותו הכביש.

בעקבות הפיגוע, יצאו תושבי האזור למחאה נגד הכיכרות שהוצבו בכביש משום שההאטה בהן מסייעת למחבלים לזהות כלי רכב של יהודים ומאפשרת להם נתיבי מילוט מהירים. למרות המחאה, הוחלט על הסדרת הכיכרות.

כזכור, רק בשבוע שעבר פתח צה"ל את מחסום פוקוס לתנועת ערבים לראשונה מאז ה-7.10. בתגובה, יצאו עשרות מתושבי בית אל להפגין נגד ההחלטה.

מיד עם תחילת ההפגנה, הציגו שוטרי מג"ב לתושבים צו שטח צבאי סגור שהוטל על הצומת ודרשו מהם לעזוב את המקום. התושבים סירבו, ושוטרי המג"ב עיכבו שלושה מהם ששוחררו מאוחר יותר בשטח.

במועצה אזורית הר חברון בחרו שלא להגיב לכתבה

תגובת דובר צה"ל: חטיבת יהודה מקיימת הערכת מצב מתמשכת על מנת לתת מענה ביטחוני מלא לתושבי הגזרה ולעוברים בה.

בהתאם להתעדכנות הערכת המצב והצורך המבצעי, הוחלט על פתיחת צומת הכבשים בחלק משעות היום. כתוצאה מכך, ישנה אבטחה מוגברת של כוחות פרוסים בשטח במהלך שעות פתיחת הציר הנ״ל.

בניגוד לטענת הכתב, צומת אל היג׳רה טרם נפתח.

תגובות

7
5
להוציא את פוקסי
13.06.24

להעיף את פוקס במיידי !!! מפקיר את התושבים

1
קצין תל אביבי
14.06.24

מתנחבלים ארורים - נמאסתם.תסתמו כבר. רק הרס והרג אתם מביאים על עם ישראל.

2
גילי
14.06.24

רק יהודה פוקס התותח יודע איך לטפל במתנחבלים צריך להדליק משואה ביום העצמאות

4
עמי
13.06.24

זה מה שאתם מתעסקים בו ימתנחהלים אין לכם בושה

3
רמי
14.06.24

תתפסו את המפגעים ,אל תפגעו בכל האוכלוסיה הערבית , תשלמו על זה בריבית דריבית,