מבזקים
סרוגים

בעקבות הפרישה: זה מספר המצביעים שנטשו את גנץ

בני גנץ ומפלגתו המחנה הממלכתי, משלמים מחיר יקר על הפרישה מממשלת החירום בזמן המלחמה. סקר חדש מגלה: זה מספר המצביעים שלא מתכוונים להצביע לו שוב

ד' סיון התשפ"ד
בעקבות הפרישה: זה מספר המצביעים שנטשו את גנץ
בעקבות הפרישה: זה מספר המצביעים שנטשו את גנץ צילום: (צילום: אורן בן חקון / פלאש90)

בעקבות פרישתו מהממשלה, 16% ממצביעיו של בני גנץ לא ימשיכו לתמוך בו, כך עולה מסקר חדשות 14 ומכון דיירקט פולס שפורסם הערב.

על פי נתוני הסקר, 42% ימשיכו להצביע עבור המחנה הממלכתי גם לאחר הפרישה שלהם מממשלת האחדות. 34% השיבו כי לא הצביעו להם מלכתחילה. 16% אמרו כי הצביעו להם אך בעקבות אותו הצעד ישקלו לשנות את הצבעתם ו-8% נוספים טרם החליטו.

בתוך כך, סקר מנדטים ראשון שמתפרסם אחרי הפרישה של המחנה הממלכתי מהממשלה, מעלה כי המרוויחים העיקריים מהמהלך הם גוש הימין ומפלגתו של אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו.

התפטר? הסעיף שמאלץ את גנץ להמשיך בתפקידו
התפטר? הסעיף שמאלץ את גנץ להמשיך בתפקידוצילום: התפטר? הסעיף שמאלץ את גנץ להמשיך בתפקידו

על פי הסקר, שנערך עבור ערוץ 14 על ידי מכון 'דיירקט פולס', לו הבחירות היו נערכות היום מפת חלוקת המנדטים הייתה נראית כך:

הליכוד – 26 מנדטים. המחנה הממלכתי – 17 מנדטים. ישראל ביתנו – 13 מנדטים. יש עתיד – 12 מנדטים. ש"ס – 10 מנדטים. עוצמה יהודית – 10 מנדטים. העבודה בראשות גולן – 9 מנדטים. יהדות התורה – 8 מנדטים. רע"ם – 6 מנדטים. הציונות הדתית – 5 מנדטים. חד"ש-תע"ל – 4 מנדטים.

מתחת לאחוז החסימה: הימין הממלכתי – 2.9%. בל"ד – 2.8%מר"צ- 1.2%.

על פי החלוקה לגושים: גוש הימין – 59 מנדטים. גוש השמאל מרכז – 51 מנדטים. המפלגות הערביות – 10 מנדטים.

בני גנץ המחנה הממלכתי ערוץ 14 פרישה