חוגגים שבועות: מתכון לבורקס מים של תמרה אהרוני - סרוגים

חוגגים שבועות: מתכון לבורקס מים של תמרה אהרוני

הבלוגרית המצליחה וביתו של השף המפורסם ישראל אהרוני חושפת לראשונה את המתכון הסודי שלה לחג השבועות: בורקס מים | כך תכינו אותו בעצמכם

author-image
חוגגים שבועות: מתכון לבורקס מים של תמרה אהרוני
  (צילום: שי יחזקאל)

תמרה אהרוני היא לא רק "הבת של", אלא גם בלוגרית אוכל ומשפיענית מצליחה בפני עצמה. במסגרת קמפיין חדש של גולברי לכבוד חג השבועות, היא חושפת לראשונה את המתכון הסודי שלה להכנת בורקס מים, כדי שגם אתם תוכלו להכין אותו להנות ממנו בארוחת החג.

מצרכים

‎1 חבילה דפי פילו מופשרים היטב לפי הוראות היצרן‎

מעט חמאה מומסת לשימון

‎מצרכים לבלילה

‎2 כוסות חלב

‎2 ביצים

‎60 גר' חמאה מומסת‎

מלח

‎פלפל שחור

עוד באותו נושא

חוגגים שבועות: מתכון לעוגת שכבות עם רוטב קרמל

מצרכים למילוי הבורקס

‎1 בצל סגול

‎3 שיני שום

‎400 גר' עלי תרד טורקי שטופים היטב

‎1 כף חמאה

‎2 כפות שמן זית

‎250 גרם גבינת ריקוטה

‎350 גרם גבינה מגוררת שאוהבים

‎מלח

‎פלפל שחור

‎הוראות הכנה

מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות ומכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, שום והתרד. במחבת מחממים את שמן הזית והחמאה, וכשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך ומתחיל להזהיב.

מוסיפים את התרד, מלח ופלפל, מערבבים ומטגנים כ2-3 דק נוספות עד שהתרד מתכווץ. מוציאים את התרד לקערה, מוסיפים את שני סוגי הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

מכינים את הבלילה: בקערה גדולה טורפים יחד את החלב, ביצים, חמאה מומסת, מלח ופלפל שחור לתערובת אחידה.

מרכיבים את הבורקס: מורחים בחמאה מומסת תבנית פיירקס מלבנית. מרפדים את התבנית בדפי פילו (אם צריך 2 דפים לשכבה זה בסדר, העיקר שכל התחתית תהיה מרופדת). לוקחים 2-3 דפי פילו וקורעים אותם ביד לחתיכות גדולות, וטובלים כל חתיכה בבלילה ומניחים בצורה מקומטת בתבנית. חוזרים על הפעולה עד שכל התבנית מכוסה בשכבה של דפים רטובים ומקומטים.

עוד באותו נושא

לקראת שבועות: כמה חלב צורכים הישראלים?

יוצקים על הדפים המקומטים מחצית מהמילוי ומיישרים לשכבה אחידה. מניחים עוד שכבה של דפים מקומטים רטובים על גבי שכבת המילוי ויוצקים את המחצית השנייה של המילוי ומיישרים לשכבה אחידה.

מקפלים את שולי הבצק על גבי המילוי, מכסים את המאפה ב3 דפי פילו ישרים (מומלץ למרוח בינהם מעט חמאה מומסת) ותוחבים את השוליים שלהם בין דופן התבנית לבין המאפה. יוצקים את שארית הבלילה על המאפה (אפשר גם לפזר מעט גבינה מגוררת או שומשום אם רוצים) ואופים כ40-50 דק עד שהמאפה שחום ופריך.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו