מבזקים
סרוגים
משחק מכור

יתנגדו לחוק הגיוס? ישראל ביתנו: לליכוד יש דיל עם החרדים

בעוד בקואליציה סומכים על ישראל ביתנו שיצביעו בעד חוק הגיוס, במפלגה שפרשה לפני כחודש טוענים לדיל של הליכוד והמפלגות החרדיות: פיצוי כספי על הקנסות ושינוי החוק בממשלה הבאה

ט"ז טבת התשע"ט
יתנגדו לחוק הגיוס? ישראל ביתנו: לליכוד יש דיל עם החרדים

בקואליציה סומכים על מפלגת ישראל ביתנו שתצביע בעד חוק הגיוס, אולם הבוקר (שני) מבהירים במפלגה שפרשה מהממשלה לפני כחודש כי אצבעותיהם מוטלות בספק, וכי חייבים לבדוק דיל בין הממשלה למפלגות החרדיות.

עולה השאלה, "האם מדובר במשחק מכור והליכוד הבטיח לראשי המפלגות החרדיות שבמידה ויהיו ישיבות שלא יעמדו ביעדי הגיוס וידרשו לשלם קנסות, הישיבות יפוצו בסכומי כסף זהים ממקור אחר", תהו במפלגה.  והדגישו כי אם ישנה הבטחה כזו, היא "למעשה מרוקנת את החוק מתוכן".

עוד הוסיפו כי "חייבים גם לבדוק את הטענה שהליכוד הבטיח לראשי המפלגות החרדיות לשנות את החוק בהתאם לדרישתם מיד בתום הרכבת הממשלה הבאה".

"הקואליציה, במהלך ציני, הופכת את חוק הגיוס מנושא מהותי לנושא אלקטורלי. בליכוד נוכחו לדעת שעל רקע דחיית ההצבעה על חוק הגיוס הם הפסידו קולות רבים בקרב הימין החילוני ויוצאי חבר העמים.

הקואליציה יכלה להשלים את החקיקה בנושא חוק הגיוס כבר בתחילת מושב החורף, אך בגלל הכניעה ללחץ החרדים העדיפה לבקש דחייה נוספת מבג"ץ", דברי ישראל ביתנו.

אביגדור ליברמן הליכוד חוק הגיוס ישראל ביתנו משבר קואליציוני