מבזקים
סרוגים

מנכ"ל האוצר: "מרבית השריפות הן על רקע לאומני"

מנכ"ל משרד האוצר התייחס לגל השריפות האחרון ואמר כי ממתינים להחלטת השב"כ והמשטרה ביחס להצתות: "עד כה קיבלנו מהם אינדיקציות שמרבית השריפות הן אכן על רקע לאומני"

כ"ז חשון התשע"ז
מנכ"ל האוצר: "מרבית השריפות הן על רקע לאומני"
מנכ"ל האוצר: "מרבית השריפות הן על רקע לאומני" צילום: General Manager of the Finance Ministry, Shai Ba'bed speaks as he presents the proposal for the state budget for 2015 at the Ministry of Finance in Jerusalem on August 2, 2015. Photo by Yonatan Sindel/Flash90 *** Local Caption *** îùøã äàåöø éø

טרור ההצתות. מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד, דיבר היום בועדת הכספים והתייחס לפיצוי שתתן המדינה למי שביתו נשרף בגל ההצתות האחרון.

"אנחנו ממתינים להצהרה סופית וחד-משמעית מהשב"כ ומהמשטרה היכן השריפות הן על רקע לאומני והיכן לא", אמר באב"ד, "עד כה קיבלנו מהם אינדיקציות שמרבית השריפות הן אכן על רקע לאומני."

ההבדל בין ההצהרה כי השריפה על רקע לאומני לבין שריפה על רקע הצתה אחרת משמעותה, האם יבוא פיצוי מקרן מס רכוש. "המטרה שלנו שעד סוף השבוע נקבל את כל השמאויות לגבי הנכסים שנפגעו ולאחר שתהיה הצהרה סופית מי נפגע על רקע לאומני נתחיל את תהליך הפיצוי מקרן מס רכוש. אם לא חברות הביטוח מפצות".

באב"ד הוסיף, כי "לגבי האזרחים שנפגעו, על כל נכס שנפגע קבענו תשלום מיידי של 2,500 ₪ לכל נפש לצרכים הבסיסיים ודאגנו למענה של קורת גג לכל מי שביתו נפגע מיידית עד להמשך התהליכים". יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה): "ועדת הכספים תיכנס לעובי הקורה מיד לאחר שהצהרות סופיות יתפרסמו ונוודא שאף אחד לא יישאר ברחוב, במקרים בהם יוחלט שהצתה לא הייתה על רקע לאומני. המדינה לא יכולה להישאר בצד באירוע כזה גדול, גם לגבי מקומות בהם השריפה לא על רקע לאומני".

טרור ההצתות משרד האוצר שי באב"ד