חדשות פוליטי מדיני

סקר דרמטי: איזנקוט בצמרת, מנסור עבאס שובר שיאים

סקר חדש מראה השפעות ראשונות של האיחודים הצפויים במפלגות השמאל, והסכנה לגוש הימין בעקבות עודף המפלגות הקטנות בימין ה'ממלכתי', מפלגת רע"מ שוברת שיאים

נתניהו (חיים גולדברג/ פלאש 90)

הסקרים החדשים מגיבים לאיחודים, לשיבוצים ולמפלגות החדשות המוקמות מידי יום. מפלגות המרכז/ימין הקטנות שותות מנדטים מגוש נתניהו, ואיזנקוט כבר עומד בראש עם מספר המנדטים הגדול ביותר.

על פי הסקר החדש של חדשות 13, האיחודים והשיבוצים החדשים בגוש השמאל, והקמת המפלגות הקטנות במרכז ובימין מחלישה את המפלגות הלאומיות, ומביאה את מפלגת רע"מ להישגים חסרי תקדים.

התוצאות אילו הבחירות היו מתקיימות היום: ישר! 23 מנדטים, הליכוד 22 מנדטים, ביחד 13 מנדטים, ישראל ביתנו 11 מנדטים, הדמוקרטים 11 מנדטים, עוצמה יהודית 9 מנדטים, יהדות התורה 8 מנדטים, ש"ס 7 מנדטים, חד"ש-תע"ל 6 מנדטים, הציונות הדתית 5 מנדטים, רע"מ 5 מנדטים.

הפרטים הקטנים: על פי סקר זה, מפלגתם של טרופר והנדל לא עוברת את אחוז החסימה, גוש איזנקוט עם 58 מנדטים, גוש נתניהו 51, בנט וש"ס מתמידים במגמת היחלשות.

תרחיש מפתיע שמגלה הסקר, הוא במידה ואכן יואב סגלוביץ' ישובץ במפלגתו של מנסור עבאס, רע"מ תזנק מחמישה מנדטים ל-7, נתון חסר תקדים למפלגה שצפוי לתת לה משקל משמעותי בכנסת הבאה.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

4
יעקב
לפני שעה

אבל זה יהיה על חשבון הדמוקרטים לא לדאוג

הצטרפו אלינו