הרבנות הראשית לישראל

בגלל צוק איתן: מועד ב' למבחני ההסמכה לרבנות

מחלקת הבחינות של הרבנות הראשית תקבע מועד מיוחד עבור נבחנים שגויסו בצו 8 במסגרת מבצע 'צוק איתן'. התאריך המדויק יתפרסם עם תום המבצע

בגלל צוק איתן: מועד ב' למבחני ההסמכה לרבנות
צילום: נבחנים לרבנות (דוברות הרבנות הראשית)

מחלקת הבחינות של הרבנות הראשית לישראל, תקיים מועד נוסף לבחינות ההסמכה לרבנות עבור אברכים המגויסים למבצע 'צוק איתן'.

על מנת לקבל "כושר" (הסמכה) לשמש כרב שכונה נדרש המועמד לעבור בחינות ב-6 נושאים מ'שולחן ערוך' חלק 'אורח חיים' וחלק 'יורה דעה', הכוללים הלכות שבת, איסור והיתר, נידה, אבלות וחופה וקידושין. עבור כושר לרב עיר יש ללמוד בנוסף הלכות תפילה, ברכות, סת"ם, שחיטה וטריפות, עירובין, מצוות התלויות בארץ, והלכות יו"ט.

המבחנים נערכים שלוש פעמים בשנה, בסוף זמן חורף (ניסן), בסוף זמן קיץ (אב) ואחרי סוכות, בבנייני האומה בירושלים. מועד הבחינות נקבע לשבוע הבא בימים א-ד לפי הנושאים השונים, אך בשל פרוץ מבצע 'צוק איתן' וגיוס בצו 8 של אברכים רבים, נעתרה הרבנות לקיים מועד נוסף עבור המגויסים.

יש לציין כי אברכים תושבי הדרום ועוטף עזה הנמצאים תחת התקפת רקטות ביקשו גם הם דחייה של המבחן, כדי שיוכלו ללמוד בשקט, אך בינתיים לא ברור האם המועד הנוסף יכלול גם אותם.

זו אינה הפעם הראשונה בה נערך מבחן תחת אש. לפני שנה וחצי, נערכה הבחינה של חודש חשוון, תוך כדי מבצע 'עמוד ענן'. בחדשות סרוגים דיווחנו אז, כי בין שלושת אלפי הנבחנים שגדשו את אולמות הכנסים וחדרי האירועים של בנייני האומה שם התקיימו הבחינות, ניתן היה להבחין במספרם הבולט של החיילים במדים, שהגיעו עם הנשק לאחר שגויסו בצו 8. גם אז ניתנה למגויסים אפשרות להבחן במועד ב'. לפני שמונה שנים במלחמת לבנון השנייה, התקיימו הבחינות של חודש אב, בתוך ימי הלחימה, אך אז לא ניתן מועד נוסף לאותם אברכים שגויסו למלחמה שנבחנו חודשיים לאחר מכן במועד חשון.

ארכי

תגובות

3
3
אורי
14.07.14

לאור המצב מבקשים לאפשר מועד ב' לכולם בלתי אפשרי להתכונן למבחן כראוי כאשר כמה פעמים ביום האזעקה שולחת אותך - ולא פעם גם את הילדים שנותרים בבית - לממ"דים. בשמי ובשם לומדים נוספים, נבקש לאפשר לכל המעוניין להיבחן במועד ב'.

2
ישי
15.07.14

אין מועד חשוון כדאי שתתעדכנו- כבר אין מועד חשוון, כך שהמועד הבא הוא בפסח.

1
שמעון
20.07.14

תבינו אותנו............. בבקשה לא נעים להיבחן בצורה הזו יש לחץ באויר יש משפחה אפשר לדחות לכולם לחודש אלול לא יקרה כלום מבחינת הרבנות הראשית ומה אם תיהיה אזעקה באמצע המבחן? לאן נרוץ?