כוחות של המנהל האזרחי הרסו לפני שעה קלה את בית משפחת אביונה בגבעת אסף, אחת המשפחות שסרבה להצעת הפשרה לדחיית הריסת בתי הישוב.
אתמול (ה') דיווחנו בסרוגים כי לפי החלטת בג"צ, תנתן דחייה של חודשיים בביצוע הריסת עד לבחינת הנושא מחדש במשרד הבטחון, אולם יומיים לאחר מכן כבר מתבצע הרס של בתי המשפחות שסרבו להצעות הפשרה.
שלושה שופטי בג"צ בראשות נשיא בית המשפט העליון אשר גרוניס המשנה לנשיא מרדכי נאור וניל הנדל קבעו אתמול בבית המשפט העליון על עיכוב ביצוע להריסת המאחז גבעת אסף בבנימין ורמת גלעד בשומרון. על פי ההחלטה, יינתן צו לעיכוב ביצוע להריסת הבתים בגבעת אסף, לתקופה של 90 ימי, ובינתיים נדרשת המדינה למסור את הודעתה לבג"צ בנושא. אז יחליט בית המשפט העליון האם אומנם להותיר את עיכוב הביצוע על כנו. לגבי מאחז רמת גלעד, ניתנה הארוכה למשך חודשיים וחצי.
שלשום, נהרסו שמונה בתים במאחז מעלה רחבעם, אחד משלושת המאחזים עליהם יצא צו הריסה בגלל עתירה לבג"צ של עמותת השמאל 'שלום עכשיו'. בעימותים אתמול נעצרו חמישה מתיישבים.
צילומים מההרס: סוכנות תצפית









תגובות
כן כן, רציתם בנט ויהיר-קיבלתם.
טוב מאד להוציא מתנחלים אלימים מקהל ישראל
איפה אורי מכאן לא רואים משםאיפה אורי אריאל פתאום לא שומעים אותו כנראה שגם אצלו מה שרואים
על גבעת האולפנה הרב מלמד רצה שימסרו את הנפש מה בגלל שלגבעת אסף אין השלכות כלכליות על ישיבת בית אל אז זה לא ארץ ישראל? רק על גבעת האולפנה שנוגע לכיס של הרב מלמד יש צורך למסור את הנפש? איפה התלמידים של ישיבת בית אל? העיקר שהוא עשה את המליונים שלו ועכשיו מדינת ישראל בונה לו בנינים לישיבה ובית מדרש חדש רבותי ככה רבנים עושים כסף ממצוות יישוב הארץ