בעיית רווקות איננה רק בציבור הדתי.
תמורות שמתרחשות בעולם הערבי, בעיקר בנסיכויות הנפט במפרץ הפרסי, מביאות איתן גם תופעות מערביות.
בנסיכות הנפט, כווית, הזכורה לכולם ממלחמת המפרץ, מודאגים מעליית גיל הנישואין הממוצע וכן מספר הרווקים שאינם מתחתנים כלל.
על פי נתוני העיתון "אל ביאן" היוצא במדינה, כווית, בעלת אוכלוסיה של מליון איש ועוד מליון וחצי מהגרי עבודה, ישנן כ-30 אלף רווקות בין הגילאים 25-65 שלא התחתנו או שהתחתנו והתגרשו.
בניגוד למדינות מערביות, מספר זה נחשב לא אופייני בעולם הערבי, והממשלה בכווית מודאגת מהתפשטות התופעה.
בגלל הפחד מהדמוגרפיה (גם ככה הזרים במדינה מהווים רוב) החליטה הממשלה בכווית להילחם בתופעה באמצעות עידוד גברים כוויתים לשאת את הרווקות.
על פי העיתון, בממשלה מעלים הצעה לפיה כל אזרח כוויתי שיישא אישה רווקה או גרושה המחזיקות באזרחות כוויתית יקבל מענק מיוחד בסך 15 אלף דולר. המענק יינתן גם אם מדובר באשה שנייה, דבר המותר על פי חוקי המדינה.
כיום, הגברים בכווית מעדיפים לשאת בעיקר נשים זרות, אירופאיות ומערביות מה שמחריף את מצוקת הנישואין אצל הנשים המקומיות.
בינתיים הצעת החוק טרם אושרה והיא מחכה לאישור סופי בפרלמנט הכוויתי.
אולי שווה לאמץ את הרעיון הזה גם בארץ?
הידיעה פורסמה לראשונה בבלוג סקופים מהמזרח התיכון.





תגובות
כתב יקר אנא פרט איזה רעיון בדיוק אתה רוצה לאמץ בארץ? מי שיתחתן עם אזרחית יקבל מענק? זה יתפוס גם לבדואים, חרדים וכד' (שלהם ממש אין בעיית רווקות). אולי רק מי שישא גרושה או רווקה מעל 25? אולי מי שישא אישה שניה?
שאלתך בסוף הכתבה מעוררת דאגה! ואפילו בצחוק, לא הייתי מעלה זאת. אם לחשוב לעומק יש כבר מספיק טריגרים בעולם לסחר נשים. אז עכשיו זה עוד יכול להיראות אקסלוסיבי, הצעת חוק מבישה ובעיקר מפחידה! ולצערי בטח גם על זה העולם ישתוק..... לא כדאי אפילו בהומור לתת לדברים בתוכנו להתעוות. שמחה לגלות שגם בעלם הערבי נשים יולדות את עצמן למקומות אחרים מלבד נשואין שכנראה לא היו עבורן מספיק אמיתיים.( הכותבת דתיה ונשואה באושר!)