במערכת הביטחון בישראל טוענים היום (שלישי) כי בכירים במשטר האיראני הפעילו לחץ על ארגון חיזבאללה לפתוח בירי לעבר ישראל מאז תחילת מבצע "שאגת האריה" כך פורסה דוברת צה"ל לשפה הערבית סא"ל אלה ואויה .
על פי גורמי מודיעין בישראל, מאז תחילת המבצע הפעילו בכירים במשטר האיראני ששרדו את התקיפות לחץ על הנהגת הארגון בלבנון, במטרה להפעיל לחץ על צה"ל ולפגוע באזרחים ישראלים.
לדברי הגורמים, "מאז תחילת מבצע 'שאגת האריה', בכירים במשטר הטרור האיראני ששרדו הפעילו לחץ רב על הנהגת חיזבאללה לירות על ישראל, במטרה להפעיל לחץ על צה"ל ולפגוע באזרחים ישראלים".
עוד נטען כי ההחלטה של הארגון לפתוח בירי התקבלה כחלק מתמיכה במשטר בטהרן. "אין ספק שחיזבאללה קיבל את ההחלטה לתקוף את ישראל כתמיכה במשטר הטרור האיראני", אמרו.
לפי ההודעה, מהלך זה משקף את מערכת היחסים בין הארגון הלבנוני לבין איראן. "החלטות חיזבאללה מוכיחות את נאמנותו המוחלטת למשטר הטרור האיראני ובוודאי שלא לעם הלבנוני".
הגורמים הוסיפו כי "שוב, חיזבאללה העדיף את משטר הטרור האיראני על פני ביטחונם ובטיחותם של אזרחי לבנון, והכול במרדף אחר קרב בו אינו יכול לנצח".
תגובות