מבזקים
סרוגים
"ככה נראית בריונות"

נעה מבורך: בדרך לכנס המנהלים, התקשרו להגיד לי שאני לא רצויה

פעילת הגיוס נועה מבורך הוזמנה לראיון בכנס המנהלים של הציונות הדתית באילת. אחרי הצ'ק אין בנתב"ג התקשרו אליה כדי לבטל "ככה עובדת בריונות"

אריה יואלי
י"ז שבט התשפ"ו
נעה מבורך: בדרך לכנס המנהלים, התקשרו להגיד לי שאני לא רצויה
נועה מבורך באולפן סרוגים (ארכיון) צילום: נועה מבורך באולפן סרוגים

הפעילה למען הגיוס, נעה מבורך טוענת כי בדרכה לכנס המנהלים של הציונות הדתית, קיבלה הודעת ביטול מהמארגנים, בגלל השתייכותה לארגון "שותפות לשירות".

מבורך, הייתה אמורה להשתתף ביום הראשון לכנס בפאנל שעסק בנושא הגיוס. היא כבר הגיעה לנמל התעופה בן גוריון, עברה את הצ'ק-אין ואז קיבלה טלפון בו התבשרה כי השתתפותה בוטלה.

נועה מבורך בהזמנה לכנס המנהליםנועה מבורך בהזמנה לכנס המנהליםצילום: נועה מבורך בהזמנה לכנס המנהלים

בדף הפייסבוק שלה היא תיארה את האירוע: "לפני כמה שעות חזרתי הביתה עם מזודה. הילדים שאלו: אמא לא אמרת שאת נוסעת לאילת?

עניתי: כן אבל ביטלו לי את הכנס. אז הבת שלי שאלה: למה?. עניתי: כי אנשים מפחדים שאגיד מה אני חושבת על חוק הגיוס".

ככה עובדת בריונות

הרקע לביטול הוא ככל הנראה תחקיר שפורסם בערוץ 14, לפיו ארגון עידוד הגיוס "שותפות לשירות" המתנגד לחוק הגיוס של הקואליציה, הוא ארגון שמאל הפועל המקורב למחאת קפלן. יש לציין כי תחקיר דומה פורסם לפני כשבועיים בכלי תקשורת אחר בבעלות ערוץ 14 - עולם קטן, אבל הוא לא השפיע על הזמנתה של מבורך לכנס.

מבורך העידה על השיחה עם מארגני הכנס: "השיחה הייתה הרבה יותר קשה. מפאת כבודם של המארגנים לא אפרסם אותה כאן. הדברים חמורים מאוד וכולם יכולים לנחש.

ככה עובדת בריונות. ככה עובדת השתקה שלא מסוגלים לנהל דיון ענייני ומחלוקת לשם שמיים הכל מותר. ואני שואלת את עצמי ואתכם: ככה אתם רוצים שהציונות הדתית תראה? ככה אנחנו רוצים שהחברה שלנו תראה?".

ברשת עלתה ביקורת בעיקר על הצעד של ביטול ההזמנה בדרך לכנס. 

את כנס המנהלים של הציונות הדתית שבעבר התקיים בים המלח וכעת באילת, מארגן משרד יחסי הציבור אשחר&more שמסרו בתגובה:

"כנס מנהלי ובכירי הציבור הדתי לאומי מתקיים זו השנה ה-15 עם בכירי המגזר מכל הקשת, שמגיעים כולם יחד, לשלושה ימים של תוכן עשיר שעוסק בחיבורים ובאווירה מיוחדת ומקצועית.

לאחר שהבנו שנושא גיוס החרדים טעון ומעורר מחלוקת בין משתתפי הכנס הנושא הורד מהלו"ז".

נועה מבורך כנס המנהלים אשחר & more שותפות לשירות