נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן צייץ היום (ראשון) בחשבון הטוויטר שלו כי צריך לזכור שלרוב הפלסטינים אין קשר למתקפה הרצחנית שביצע ארגון הטרור חמאס.
בציוצו כתב ביידן כי "אסור לנו לאבד את העובדה שלרוב המוחץ של הפלסטינים לא היה שום קשר להתקפות המחרידות של חמאס, והם סובלים כתוצאה מהן".
אתמול (שבת) שוחח הנשיא עם ראש הממשלה בנימין נתניהו טלפונית בפעם החמישית מאז ביצע החמאס את הטבח המזוויע בחג שמחת תורה, במהלך שיחתם הודה נתניהו לנשיא ביידן על התמיכה האמריקאית העמוקה והבלתי מותנית במדינת ישראל ובזכותה להגן על עצמה.
נתניהו אף הודה על ביקורם בישראל של מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ומזכיר ההגנה לויד אוסטין. שני המנהיגים שוחחו על תמונת המצב בדגש על הדרום ובכלל. ראש הממשלה הודה לנשיא על הסיוע הביטחוני והמודיעיני רחב ההיקף והמהיר של ארצות הברית.

נתניהו אף שיתף את ביידן בביקור שערך היום בגבול הרצועה, שם חזה במו עיניו בזוועות שביצע החמאס במשפחות העוטף. ראש הממשלה הדגיש את האחדות והנחישות לעמוד במטרות הלחימה שהוצבו. השניים סיכמו להמשיך ולעמוד בקשר רציף.
תגובות
למלהבים מנאום ביידן בשבוע שעבר כמה ימים עברו? וכבר מזכירים לנו. אלה אינם הפלשתינאים, חלילה, ואולי גם לא החמאס, אלא מחבלי החמאס. גם בשואה אלה לא היו הגרמנים, מה פתאום. רק הנאצים.
כן אדון ביידן ומי שהתלהם על החטופים זה התושבים בעזה שמגיע להם גם מוות בייסורים
רוב הערבים שמחו וצהלו על החורבן והרצח... אסור לשקר ולברוח מהמציאות האיומה. רוב הערבים בהחלט צהלו ושמחו על החורבן והרצח...
לא להרשות ליידע לבלבל לנו את הראש,יש לחסל את כל המחבלים