חודש וקצת לבחירות לרשויות המקומיות, היועצת המשפטית לממשלה בוחנת באופן תקדימי בקשה של פסילת רשימת עוצמה יהודית בבחירות לרשויות המקומיות בגין הסתה לגזענות ושלילת אופייה הדמוקרטי של מדינת ישראל.
במערכות הבחירות האחרונות אישר בית המשפט העליון לרשימת 'עוצמה יהודית' לרוץ לכנסת – אם כי פסל 3 מנציגיה: בן ארי, גופשטיין ומרזל. כעת עלולה המפלגה להיפסל באופן שישפיע ככל הנראה גם על שאר הרשימות בארץ.

ארגוני השמאל 'תג מאיר' ו'המרכז הרפורמי לדת ומדינה' פנו ליועצת המשפטית לממשלה כדי שזו תפסול את רשימת עוצמה יהודית המתמודדת בבחירות למועצת מעלה אדומים. הרפורמים הם אלה שהגישו את הבקשות לפסילת עוצמה יהודית – בקשה שנפסלה ואת הבקשות לפסול את חברי הרשימה – בקשות שהתקבלו. הפעם הם שוב מבקשים לפסול את כלל הרשימה. תג מאיר עתרו נגד מינויו של בן גביר לשר לביטחון לאומי – עתירה שגם היא נדחתה.

"אנו סבורים כי יש במטרותיה או במעשיה של רשימת "עוצמה יהודית" בראשות מוטי פרץ המבקשת להתמודד בבחירות למועצת העיר מעלה אדומים, במפורש או במשתמע, משום שלילת האופי הדמוקרטי של המדינה וכן הסתה לגזענות".
הבקשה נשלחה עוד לפני הגשת הרשימה
מעניין לציין כי הפנייה של ארגוני השמאל ליועמ"שית נעשתה ב-19 בספט' יום לפני שהרשימה בכלל הוגשה, אך הבקשה לא נפסלה על הסף.
על אף שבית המשפט העליון כבר אישר מספר פעמים כאמור, את התמודדותה של עוצמה יהודית בבחירות לכנסת, המשנה ליועצת המשפטית אביטל סומפולינסקי לא דחתה את הבקשה על הסף, אלא פנתה למחרת יום כיפור (יום שלישי) לפרץ כדי שזה ישיב בתוך יממה על כתב הטענות המכיל 94 עמודים (כולל נספחים).

"ככל שלא תוגש התייחסותכם עד למועד האמור, תתקבל החלטה ביחס לנטען בפניה על פי החומר שלפנינו", כתבה סומפולינסקי לפרץ, אך הוסיפה: "יובהר כי אין באמור משום העברת עמדה ביחס לבקשה לגופה".
ההחלטה תעבור לשופט סולברג
לוח הזמנים צפוף גם בגלל החגים וגם בגלל הזמן בו ניתן לאשר או לפסול מפלגות. הכדור נמצא כרגע בידיים של היועצת המשפטית לממשלה, אם תחליט להורות על פסילה של המפלגה, תעבור ההחלטה לידיו של יו"ר ועדת הבחירות המרכזית – השופט נעם סולברג. סולברג יצטרך להחליט האם הוא דן בהחלטה או מעביר אותה לוועדת הבחירות האזורית. בכל מקרה, כל החלטה שתתקבל תגיע לערעור בפני בית המשפט העליון, שכאמור כבר אישר את ריצת המפלגה לכנסת.
כל החלטה לעניין המקומי של מעלה אדומים, עשויה להשפיע על שאר הערים בארץ בהן רצה המפלגה בשמה.
תגובות
זה יותר עדיף יותר מבחינת בוחרים אחרים אמיתיים פרובוקציות מכל צד מזיקות לכל הצדדים . אבל יש שבעיניהם זה ניראה מתוחכם להשיג מטרות נחותות בשיטת מתחזים . זה משרת בעיקר את עוייני מדינת עם ישראל . יש גם פרטיים וקבוצות שהשקר הוא איטרטגיה וגם זה נראה בעיניהם כתיכום שמצליחים לעבוד על תמימים שעליהם הם מעלילים עמ להצדיק רישעותם כליפיהם. כל אדם ערכי ניצמד ל-: אמת/צדק/יושר-ה/מה ששנוא עליך אל תעשה לאחרים כל שכן לחלשים עפי אמות מידה מוחלטות (תמימי-דרך , עניים , ולא תכמנים סידרתיים), תישאלו טוב טוב את כל קמפיונרים של רוב המפלגות . לחלקם השקר/או חצי-אמת הוא חלק מהאיסטרטגיה. וזה נראה מתוחכם , טוב ואין להם טיפת מצפון , כי זה תמורת כסף. אגב לא כל הקמיונרים/יועצי תקשורת ולא כל המפלגות . זה חוצה קווים . שנה טובה וסוכות שמח
היועמשית היא השמאל הקיצוני הבזויי נהיא לא נקיה ממידת הדין צריך לפסול אותה מהחלטות
בדיקטטורה הנוכחית, היועמש בהחלט יכולה לפסול את מי שהיא רוצה. הנתינים רק צריכים להמשיך לשלם מיסים כדי שהיא והשופטים יוכלו להמשיך לטוס ולגחך עלינו