חדשות

עקב המצב הביטחוני: טקס הזיכרון האלטרנטיבי בסכנה

עקב המצב הביטחוני, טקס יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני עלול להתבטל. בתגובה לפניות כתבים אמר שר הביטחון, יואב גלנט כי המצב הנוכחי לא מאפשר מעבר של משפחות פלסטיניות לשטח ישראל

יואב גלנט
| יואב גלנט צילום: ממשלת ישראל לא יכולה להחזיק שר ביטחון על תנאי. שר הביטחון יואב גלנט (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

שר הביטחון יואב גלנט השיב היום לפניות כתבים בנוגע לקיום טקס יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני שמתקיים במקביל ליום הזיכרון הממלכתי הישראלי.

השר גלנט הגיב בשלילה לבקשה שהועברה על ידי פורום המשפחות השכולות לקיים טקס זיכרון אלטרנטיבי הכולל משפחות ישראליות ופלסטיניות.

הורים שכולים בטקס הזיכרון האלטרנטיבי (Tomer Neuberg\Flash90)

הנימוק לדבריו של השר גלנט הוא כי לא ניתן לאפשר מעבר של פלסטינים בעקבות המציאות הביטחונית הסבוכה והמורכבת ביהודה ושומרון.

בנוסף אמר השר גלנט כי בתאריך בו אמור להתקיים הטקס עתידים להטיל סגר כללי על יהודה ושומרון ולכן הדבר לא יתאפשר.

יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני מתקיים מדי שנה כבר משנת 2006 וכבר שנים שהטקס מעורר מחלוקת בקרב הציבור ובקרב המשפחות השכולות.

בעקבות הדיווח מסרו מתנועת 'לוחמים לשלום' המארגנת את הטקס: ״ גלנט נבהל מהאיום בפיטורים ומיישר קו על מלא עם טירוף פאשיסטי וסתימת פיות. ניסיון לדרוס פסיקת בג״צ מהעבר דווקא על ידי מי שכביכול התריע מהתנגשות. בשם החנופה לביביזם, מוכן גלנט לרדת לביבים. הטקס הוא הדרך של מאות משפחות שכולות לזכור את יקיריהן, והוא מייצג בדיוק את העתיד האחר שאפשר לעשות פה, עתיד משותף ואופטימי. אלפים כבר תרמו למימון ההמון של הטקס בדיוק בשם התקווה שתנצח את ניסיונות ההפחדה וסתימת הפיות״ .

תגובות

11
10
פיל
13.04.23

אוי אוי אוי מה נעשה בלי הטקס המתועב הזה?

9
לוי
13.04.23

לא צריכה להיות סיבה כדי לבטל את הטקס המתועב הזה. פשוט צריך לא לקיימו. מי שרוצה לקיימו שיסע לעזה. או לג'נין.

8
מידע סטטיסטי... וחומר למחשבה ...
14.04.23

ב-20 שנה אחרונות נרצחו כ-900 אזרחים ישראלים בפעולות טרור באותה תקופה נהרגו כ-11000 אזרחים פלסטינים כחצי מהם "לא מעורבים בטרור" ורבים מאד נשים וילדים ... זו זכותו של כל אחד לחשוב שהדם שלו אדום יותר , והצער שלו רב יותר , וערך החיים גבוה יותר ... אבל זה כנראה לא נכון ...

1
אנדר וויגין
12.08.23

אתה ההוכחה החיה לכך שכשחוזרים על שקר אז הוא לכאורה נהפך לאמת. רק חסר שתשקר שבשואה נרצחו יותר גרמנים מיהודים.