ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם לפני זמן קצר (חמישי) בעניין שמועות הריכוך ברפורמה המשפטית.
"אמרתי שאני מתכוון להיות ראש הממשלה של כל אזרחי ישראל. אני מתכוון לכך גם היום. מתנגדי הרפורמה אינם בוגדים, ותומכי הרפורמה אינם פאשיסטים", פתח נתניהו.
"הרפורמה המשפטית חייבת לתת מענה לשני הצרכים הבסיסיים – שלטון הרוב והימנעות מפגיעה בזכויות המיעוט. כדי למנוע קרע בעם כל צד חייב להתייחס ברצינות לחששות של הצד השני".

עוד הוסיף: "לאור החששות אני אומר הערב: אני מאמין שאפשר להביא רפורמה שתיתן מענה לשני הצדדים. שתשיב את האיזון בין הרשויות ומנגד תשריין את זכויות הפרט של כל אזרח במדינה. לא באנו לדרוס ולרמוס, באנו לאזן ולתקן".
עוד הפריך נתניהו את השמועות על עצירת החקיקה: "החוק שיובא בשבוע הבא אינו משתלט על בית המשפט, אנחנו רוצים בית משפט מאוזן".
נתניהו: "עד היום ידיי היו כבולות"
"לא תהיה פסקת התגברות בלתי מוגבלת, זה לא יקרה. אני מתכוון לעגן בחוק את זכויות הפרט של כל אזרחי ישראל".
"עד היום ידיי היו כבולות. עד כאן. אני נכנס לאירוע, למען העם והמדינה אני אעשה כל מה שביכולתי כדי להגיע לפתרון והרגעת הרוחות בעם. אנשים אחים אנחנו".
במסגרת ההצהרה, נתניהו דחה בין היתר את טיסתו ללונדון לשעה 04:00 לפנות בוקר.
גלנט ביטל את הצהרתו
בנוסף, שר הביטחון יואב גלנט נפגש לפני זמן קצר עם נתניהו והציג לו את השפעת תהליכי החקיקה על צה״ל ומערכת הביטחון.
לבקשת נתניהו ולאור הצהרתו – גלנט דחה בשלב זה את הצהרתו.
תגובות
ביבי גבר גבר
אייך אמר שר האוצר כלום לא השתנה שקרן בן שקרן.
הבנתי אותך היטב ביבי, עד עכשיו ישבתי על הגדר. ממחר אני אנרכיסט.
נאום של מנהיג גדול. ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו חזר!!!!!
מנהיג אמיתי עושה רפורמה אמיתית ולא הפיכה משטרית שנועדה לבטל את בית המשפט. מנהיג אמיתי ממנה וועדה מקצועית שתמליץ בצורה מקצועית ולא מפלג ומשסה את העם. מנהיג אמיתי לא משקר כל הזמן.
מספיק עם הפצת השקרים. אף אחד לא רוצה לבטל את בית המשפט. רוצים לאזן אותו שיהיה בית משפט של העם. מתאים לך ולי ולכולם.רוצים שבית המשפט יהיה כמו כל בתי המשפט בכל המדינות הדמוקרטיות. בלי זכות וטו לנשיאה. בלי חבר מביא חבר. גם אם הקואליציה תשרוד 4 שנים. בזמן הזה מתחלפים רק 2 שופטי עליון. על זה כל הצעקה ושרפת המדינה. ניראה שהעינין הרבה יותר עמוק ויסודי מבחינת מנהיגי השמאל והרפורמה היא תרוץ כדי לנגח ממשלה ניבחרת.
כל שכתבת לא נכון. ראשית בית המשפט הוא לא של העם. יש חוקים למדינה וחוקי יסוד וערכים שעל פיהם שופטים. אין חבר מביא חבר זה שקר מתועב. דבר שלישי בית המשפט כבר היום נוטה לטובת הימין השמרני בגלל גב שקד.דברהרביעי פוליטיקאי לא ימנה שופטים ובטח לא אחד שנאשם בשלושה כתבי אישום חמורים ) רק מדינות שיש בהם חוקה או מנגנון הגנה אחר יכולים למנות שופטים)..אז מספיק לבלבל את המח. מציע לך לבדוק עובדות ולא לצפות בערוץ השקרים 14.
, במקום לחזור על סיסמאות שקריות - קח את רשימת שופטי בית המשפט העליון ליד, ותעבור שם שם. תבדוק את הרקע ואת הדיעות המשפטיות של כל שופט, ותמצא מיגוון של שופטים באופן שהולם את מיגוון הדיעות בישראל. בועדה למינוי שופטים יש איזון ולא חבר מביא חבר ולא כל השטויות שמלעיטים את הציבור. תבדוק בעצמך, אל תסמוך על דברי הפוליטיקאים.
/ ממש לא מדויק לצערי הרב.בית המשפט מאוזן על פי שיקולים מקצועיים.בית משפט הוא לא של העם. הוא הרשות ש"עומדת בשער" שמבקרת החלטות שגויות לפי מוסר ומצפון ישראלי ובינלאומי. אנחנו לא עם לבדד ישכון. חוץ מזה; במדינה דמוקרטית כמו ארצות הברית; יש חוקה להזכירך ויש שני בתים סנט וקונגרס. מעולם לא היה חבר מביא חבר. זהו שקר!