שבוע אחרי הילולת ל"ג בעומר במירון, סגן שר הדתות מתן כהנא מגיב לטענות חברי הכנסת החרדים לגבי קריסת המתווה בפועל.
"בהילולת מירון השנה היו לנו שני יעדים: היעד הראשון והחשוב ביותר היה אפס הרוגים ופצועים קשה ובינוני, והיעד השני – חוויה חיובית לכל מי שמגיע להילולה."
"ביעד הראשון, לשמחתי הרבה עמדנו. ביעד השני, ניכר לצערי שלא עמדנו, והתוצאה הסופית הייתה לא טובה."

כהנא הוסיף: "עד יום חמישי השעה 14:00, היינו סבירים מינוס, ומהשעה הזו פשוט לא הצלחנו לעמוד במתווה שאותו תיכננו. זה התוצאה הסופית ואי אפשר לחמוק ממנה".
מתן כהנא: זו התחושה איתה התעוררתי הבוקר
את התשובה נתן כהנא במענה לבקשה של ח"כ מאיר פורוש (יהדות התורה) להקים "ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת הכשלים באירועי ל"ג בעומר במירון".

מליאת הכנסת אמנם דחתה את הבקשה, אך סגן השר כהנא מתחייב שמשרדו ינהל הפקת לקחים מעמיקה, על מנת לשפר את ההכנות לשנה הבאה.
תגובות
הניהול היה שלומיאלי בצורה שלא תאמן... בקיצור: התייחסו לאנשים כמו בהמות משא שאוכלים קש וגבבא. ובסופו של דבר שלחו אלפים הביתה בלי שיראו בכלל את מירון. וכמו שאומרים הליצנים שהיו הרבה יותר שוטרים ממתפללים. מה הפלא שלא נותר מקום למתתפלים? בושה וחרפה לסגן השר במעמד שר/הטייס המהולל, שלא רואה את האנשים ממטר.
המטרה היתה חיסול ההילולה. צבא של שוטרים. גדרות ומחסומים. חיסלו את ההילולה
כהנא , בנט ,שקד ,אורבך ...תבינו ותפנימו , אין לכם ברכה בעשיתכם בממשלה זו ..נקודה
, אתה צודק. לממשלה הקודמת הייתה ברכה במעשיה : 45 נשמות של צדיקים הגיעו לשמיים בלילה אחד. עשרות פצועים קשה ונכים נותרו מהאירוע המוצלח שניהלה הממשלה הקודמת. ואתם בשלכם. כאשר יענוהו כן ירבה וכן יפרוץ. רק עינויים וסבל אתם מבינים. מי שפועל בטובות ומונע אסון - הוא לא בסדר. מי שמביא לאסון - הוא מלך.