כישלון לקואליציה: ח"כ מאזן גנאים מרע"מ הצביע בעד ההצעה של האופוזיציה להקמת בית חולים בעיר סכנין – וזכה לקריאות בוז משאר חברי רע"מ, שהתנגדו להצעת החוק של הרשימה המשותפת. כל האופוזיציה הצבעיה בעד החוק, כולל הליכוד, החרדים וסיעת הציונות הדתית.
בעקבות ההצבעה של גנאים שהייתה מנוגדת למשמעת הקואליציונית, ההצעה התקבלה עם 51 תומכים מול 50 מתנגדים. לפני ההצבעה דווח כי גנאים קיבל אישור להצביע בעד ההצעה, כתושב העיר סכנין וראש העירייה בין השנים 2008 ל-2018.
אחמד טיבי הכריז על הנצחון בערבית; בליכוד צהלו. צפו
בעקבות אישור ההצעה, חברי האופוזיציה חגגו במליאה – כשגם חברי הליכוד שמחו יחד עם הח"כים מהרשימה המשותפת. גורם בקואליציה אמר לאחר ההצבעה כי "״משמח לראות את הצמד טיבי-ביבי פועל יחד עם השותף החדש בן גביר למען החברה הערבית״.

ח"כ בצלאל סמוטריץ' אמר לאחר ההצבעה כי "מאזן גנאים מרע"מ שבר עכשיו את המשמעת הקואליציונית והצביע בניגוד לעמדת הקואליציה בעד חוק להקמת בית חולים בסכנין, כי זה חשוב לו. אבל אף אחד מקרב חסרי החוליות בימינה לא חשב לעשות מעשה דומה ולהצביע בעד חוק ההתיישבות הצעירה, כי זה לא חשוב להם. מאה שמונים מעלות שמאלה".
מנגד, ח״כ אעידה תומא-סלימאן אמרה כי "למרות התנגדות חברי מרצ ומרבית חברי רע״ם, ההצעה החשובה להקמת בית חולים בסח׳נין – עברה. כל הכבוד למאזן גנאים בן העיר שהצביע בעד, ועשה את הדבר הנכון למען בריאותם של תושבי אלבטוף הערבים".

בהצעה, שהוגשה על ידי איימן עודה מהרשימה המשותפת, מוצע כי המנהל הכללי של משרד הבריאות יורה על הקמת בית חולים בעיר סח'נין. כמו כן, מוצעים תיקוני חקיקה לחוק התכנון והבניה ולחוק רשות מקרקעי ישראל על מנת לזרז את הליך ההקמה.

בדברי ההסבר נכתב: "העיר סח'נין והיישובים שבקרבתה מאופיינים בשנים האחרונות בגידול ניכר באוכלוסייתם, גידול שיצר פער בין האוכלוסייה הגדלה ובין שירותי הרפואה הניתנים בעיר ובסביבתה. המרחק מיישובים אלה לבית חולים הוא גדול, מה שגורם לקיפוח חיי אדם בשל זמן ההגעה לבית החולים ובשל הפגיעה באיכות הטיפול הרפואי. כיום, אין ולו בית חולים ממשלתי אחד באף יישוב ערבי.
העיר סח'נין היא עיר מרכזית שממוקמת באזור הסובל מהיעדר רפואה ציבורית ובתי חולים ממשלתיים, בין היתר משום שהיא מרוחקת כארבעים ק"מ מבית החולים הציבורי הקרוב ביותר המשרת את האזור. אזור הגליל מחולק בצורה שאמורה לתת מענה רפואי לאוכלוסייה שגרה בו, למעט אזור זה.
הקמת בית חולים ציבורי בעיר סח'נין כאמור תשרת את תושבי האזור, יהודים כערבים כאחד, ותהיה לה תרומה מכרעת להנגשת הבריאות הציבורית לאזרחי המדינה הערבים באזור זה במיוחד."
תגובות
ימינה רק עור הצבי מעניין
כל אחד מחייך לבייס שלו כנראה שמתחילים לראות את סוף החיבור המוזר והבלתי טבעי של השלטון הזה. וכל אחד מתחיל לחייך לבייס שלו כדי לראות את הכנסת הבאה מבפנים...
תחילת הסוף של ממשלת הנוכל.מאזן לא סופר את עבאס והנוכל בניגוד לנוכל מעניין אותו המצביעים שלו שבאו מסכנין הוא דואג להם שלא כמו הנוכל שנטש אותם תמורת כסא .מאזן לא מפחד מהנוכל ועבאס ואם ירגיזו אותו יפיל לנוכל את הממשלה ויקים מפלגה עצמאית .או שכרגיל הנוכל ישפוך עליו כסף שבפעם הבאה יצביע עם הנוכל
בנט תתעורררררררררר