טעים ובריא: תבשיל ירקות בקארי ירוק
תקופת החגים היא הזמן המושלם לגוון במאכלים וטעמים שונים. מוזמנים לאתגר את החך, עם מתכון מזין ומקורי במיוחד: תבשיל ירקות בקארי ירוק
(צילום: שאטרסטוק)
רכיבים:
½ בצל קלוף וקצוץ
1 שן שום
50 גרם שעועית ירוקה טרייה
1 פלפל צ'ילי ירוק
70 גרם ברוקולי
1 פאק צ'וי (כרוב סיני)
50 גרם אספרגוס
½ קישוא
1 כף ממרח קארי ירוק
50 מ"ל רוטב סויה
500 מ"ל ציר ירקות
500 מ"ל חלב קוקוס
שמן
מלח
שומשום שחור
אורז לבן (להגשה)
אופן ההכנה:
מחממים סיר רונדו על הכיריים מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ. כשהבצל הופך לשקוף, מוסיפים את השום, את השעועית הירוקה, פלפל הצ'ילי הברוקולי, הכרוב הסיני והאספרגוס ומקפיצים כמה דקות.
כשהם הופכים לחומים-זהובים, שמים כף ממרח קארי ירוק במרכז המחבת ומוסיפים את רוטב הסויה על הקארי, תוך ערבוב בכף עץ, מוסיפים גם את חלב הקוקוס ומבשלים 10 דקות. מפזרים שומשום שחור מעל ומגישים לצד אורז לבן.
המתכון באדיבות המותג TEKA
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו