הבוקר (שני) נפתח שלב ההוכחות במשפט נתניהו. שלב ההוכחות הוא 'לב' ההליך הפלילי, במהלכו מתבררת אשמתו או חפותו של הנאשם. אתר סרוגים ילווה את ההליך הפלילי ויעדכן אתכם באופן שוטף בנעשה.
בפתח הדיון נשאה התובעת הראשית במשפט, המשנה לפרקליט המדינה ליאת בן ארי, שמנתה אחד לאחד את הסעיפים בהם מואשמים ראש הממשלה בנימין נתניהו, מו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס (2000), בעלי השליטה בבזק בני הזוג אלוביץ' (4000) ואיש העסקים ארנון מילצ'ן (1000).
בפתח דבריה ציטטה בן ארי מהכרעת הדין במשפט קצב: "כולם שווים בפני החוק, וכל בני האדם שווים בפני המשפט ובפני השופט. גדול כקטן. עשיר כעני. מכובד כפשוט" והוסיפה, "עוד נקבע בחוק יסוד: השפיטה: אין מרות על בית המשפט זולת מרותו של הדין. דברים אלה מושרשים במדינת ישראל, והם חלק מן המורשת המשפטית-דמוקרטית של המדינה. לצערנו הרב, זו אינה הפעם הראשונה שבה מועמד בישראל לדין ראש וראשון לשרים."
"התיק שנמצא היום בפני בית המשפט הנכבד הוא תיק משמעותי וחמור בתחום השחיתות השלטונית. נאשם 1 הוא ראש ממשלת ישראל אשר על פי כתב האישום עשה שימוש פסול בכוח השלטוני הרב שהופקד בידיו, בין היתר, על מנת לדרוש ולהפיק טובות הנאה פסולות מבעלים של כלי תקשורת מרכזיים בישראל, לשם קידום ענייניו האישיים לרבות עת לנגד עיניו עמד רצונו לשוב ולהיבחר. נאשמים 4-2 הם אנשי עסקים מרכזיים ומשמעותיים במשק הישראלי ששלטו בכלי תקשורת".
את דבריה סיימה במילים: "המשימה המוטלת על כתפינו היא משימה נכבדה ומשמעותית, אולי יוצאת דופן בחשיבותה. מבוקשנו הוא לייצג את האינטרס הציבורי, הנפגע מהשחיתות השלטונית ולפעול לעשיית צדק ובירור האמת באמצעות הבאת תופעות השחיתות השלטונית שהתגלו בתיק זה לדיון והכרעה במקום הראוי לכך – בפני בית המשפט הנכבד. זו מטרתנו וכך נעשה."
פרקליטי אלוביץ: "נאום לאומה ולא נאום פתיחה"
הסנגורים התווכחו עם השופטת רבקה פרידמן פלדמן האם הם יוכלו להגיב לנאום הפתיחה של ליאת בן ארי.
השופטת: "לא נשמע את הדברים כרגע".
פרקליטו של שאול אלוביץ׳ עו"ד ז'ק חן זועם: "יש נאום לאומה שפוגע בזכויות הנאשם, ואין לו זכות להגיב על כך".
השופטת מבהירה: "זו החלטה".
לאחר שעד התביעה אילן ישועה עלה להעיד, אמר עו״ד ז׳ק חן: ״כמו שאמרה התביעה, כולם שווים בפני החוק. לא יתכן שתהיה פגיעה בזכויותיו של מר אלוביץ׳. גם החוק והפסיקה ברורים בעניין הזה. מרשי אינו ראש הממשלה, ומדובר בנאום לאומה שננאם בעקבות הזמנתו של היועץ המשפטי לממשלה לבוא ולהקשיב, ולמרשי לא נותנים זכות להגיב על כך. זה היה נאום לאומה ולא נאום פתיחה״.

מה דעתך בנושא?
50 תגובות
7 דיונים
שאול
השופטת לא היתה צריכה לתת יד לנאום הפתיחה זה היה על מנת לנשות לצור הד תיקשורתי
15:04 06.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טויטו
היא מושחת גדולה
12:12 06.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צריך לקרוא את התגובות כאן כדי להבין לאיזה רמה נמוכה התדרדר הליכוד ... זה עלבון לזבל להשוות אותו למצביעי מושחתיהו ...
מכונת התעמולה עובדת ... הכלבים נובחים ... אבל מה לעשות השיירה עוברת ... והמשפט התחיל ...
10:44 06.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חונטה
פושעת מאשימה איפה יש כזה דבר בעולם? הצהרת כזב! בנייה לא חוקית ועוד רבים עד לאן הפושעים הללו יעלוזו?
21:55 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיל גל
בתגובה ל: חונטה
נאשמת בעבירות בניה פושעת , מאשימה עם כתב אישום תפור ,את ראש ממשלת ישראל!!! לא יאמן! שחיתות מהסוג המסוכן ביותר. מה קורה כאן????????
03:30 06.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי ארגואן
ומי יאשים אותך .בפרשת העשרה מליון ששילמתם פחות??
20:51 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צחי
אין גבול לצביעות תנועת יש גבול...
17:44 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
ליאת בן ארי, אשת חיל! תבורכי! יברכך השם וישמרך!!!
16:22 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
המנקה
בתגובה ל: אני
ואמיצה , נוכח האיומים והטינופת שביב השופכין , ביצ' , זורק עליה ועל כולנו. זקוקה להגנה מהמאיים , ביצ' . הגנה אותה יצחק רבין לא קיבל מהרשויות . רק בית סוהר , לנוכל הנכלולי , ביצ' . זה מה שיחזיר למוטב את הפושע, המחבל הבוגד, השקרן, המאיים על כולם בפיטורין , וכך חרבנדעאש מונחת על נבחרי ציבור , שהופך אותם לרכיכות .
16:40 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פנס
בתגובה ל: אני
> זו אותה בן-ארי שביצעה עברות בנייה ואיך שהוא לא הועמדה למשפט? אכן, אשת חייל שמפירה חוק ושומרי החוק שומרים ומברכים אותה.
17:09 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מחמוד אבו באקר
בתגובה ל: המנקה
רק הדברה לך ולהורים שלך,וכל המישפחה שלך חיבים הדברה לחיסול של הטינופת השמאלנית הארורה,מעל פני האדמה,לראות אתכם נושמים את נשימתכם האחרונה,זה יעשה טוב לכדור,יהיו פחות מזהמים שמאלנים ארורים על הכדור,תתחיל להיתכונן אני בא עים המיכל החנקתי,ולעבודה עשר דקות ואתם לשעבר,ואחרי כן אם יהיה לך כח תנקה, יאיבן כלב,
20:49 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מגרסת עצים
בתגובה ל: אני
אתה והכלבה המנוולת למיתקן הגריסה שלי, אני גורס עצים,ענפים,וגם חולירות כמוך, וכמו הזבל הזאת חלאה,
20:50 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוהד
בתגובה ל: פנס
וואוו,וואוו,חמור מאוד מה שעשתה!!!! שכן סיפר לי שחנתה בכחול לבן ללא פנגו בתוקף!!!! וגם,ענף עץ המנגו שלה חדר למרחב האוירי של השכן!!!!! פנס ,תתלונן דחוף!!!!
22:01 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גיא
בתגובה ל: מגרסת עצים
היכן אתה מאושפז עכשיו? קשור? האחיות שכחו לתת את הכדורים בזמן?
22:03 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
פסיכיאטר
בתגובה ל: גיא
אני מטפל באימא שלך באברבנאל,ובאבא שלך במחלקה הסגורה,אתה בדרך לכאן יש צו אישפוז שיצא להבאתך מיד לאישפוז כי טינופת שהושרץ משני חןלה נפש כמוך,לא יהיה נורמלי כלל,הבנתה בן של חולה נפש,
07:27 06.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רני
בתגובה ל: אוהד
שמאל זו מילה נרדפת ל צביעות, יש כאן מגיב סהרורי שלא מבין מה ההבדל בין חניה בלי פניו שזה קנס 100 ש' לבין עבירות בניה סדרתיות של מי שאוכפת חוק על אחרים ועוד עבירות שכוללות בתוכן עבירות מס - כלכליות אם מישהו שכח על מה בן ארי שוקדת לתקן אותנו. כל יום שהיא בתפקיד הוא יום של השחתה מוסרית.
09:36 06.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שאול
בתגובה ל: המנקה
כמה צביעות ורשעות יש בך הלכת לתחסן נכון הסתה ויותר מיכל התפת המוסר הכפול שלך לכי לחומרי החקירה של הממד החמישי לכי ליברות הבניה של בן ארי בתך שחתם כבר את תיק רות דוד ושלא נדבר על פרשת הרפז זו התפת מוסר כפול צבועה
15:12 06.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קרול
ליאת בן ארי את יכולה להאשים רק את עצמך אשה דוחה מכוערת בנשמה הנשמה שלך. תיבכה בשנים הבאות
15:34 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכל זיו
ליאת בן ארי חשודה בעבירות מס ובניה ולא עשו לה מאומה . שלא תקשקש על שויון . מושחתת
15:27 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טפשות ורעות רוח ...
בתגובה ל: מיכל זיו
, את סתם משקרת לא חשודה בעלמות מס , וגם חריגות בניה הן ענין שולי שמסתיים במקרה הגרוע בצו הריסה ... להשוות את זה למנוול מבלפור ... זה טפשות ורעות רוח ...
19:28 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורה
ואני מאשימה אותך...עבריינית בעצמך!!!
15:07 05.04.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר