חדשות המגזר

"עיריית ירושלים מסירה אחריות מהמועצה הדתית"

בתגובה לשאילתא של חבר מועצת ירושלים, אלעד מלכא, לגבי פעילות בנושא מניעת והסדרת מחדלים במועצה הדתית, ענה ראש העיר כי המועצה לא כפופה לו. מלכא הגיב: "העירייה מסירה אחריות"

בניין המועצה הדתית בירושלים
בניין המועצה הדתית בירושלים | צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90

ראש עיריית ירושלים, משה ליאון, הגיב היום (חמישי) לשאילתא שהגיש חבר מועצת העיר, אלעד מלכא, בנוגע לפעולתו על מנת למנוע ולהסדיר את המחדלים במועצה הדתית, ואמר בתגובה כי המועצה הדתית כפופה למשרד לשירותי דת.

על פי השאילתא: "דו"ח מבקרת העירייה ומבקר המדינה מעלה ממצאים רבים המעידים על ליקויים ועבירות חמורות הנוגעות להתנהלות המועצה הדתית ירושלים".

לטענת מלכא: "מספר שנים שהמועצה הדתית בירושלים מתנהלת בחוסר שקיפות, פועלת שלא על פי הנהלים וכאשר לא טובת התושבים לנגד עיניה. בין היתר בתחום הכשרות שמצבו חמור ביותר על פי הדוח שפרסמה מבקרת העירייה".

מלכא הוסיף כי: "לפי הפרסומים עולה כי יו"ר המועצה הדתית, מר יהושע ישי אף הוזמן בתחילת החודש האחרון לשימוע לפני פיטורין בגין כשלים אלו".

אלעד מלכא: העירייה מסירה אחריות במקום להוביל שינוי (שרון גבאי)

לאון הגיב לשאילתא וכתב: "כידוע לך המועצה הדתית כפופה למשרד לשירותי דת. במהלך השבוע נפגשתי עם השר לשירותי דת, הרב יעקב אביטן, במטרה לבחון, בין היתר, שיתופי פעולה במגוון נושאים לטובת תושבי ירושלים. במידה וקיימת פנייה בנושא נקודתי, אשמח שתעביר אותה ללשכתי והיא תזכה לטיפול הראוי".

מלכא תקף את דברי לאון: "העירייה מסירה אחריות מגוף בו היא תומכת במיליוני שקלים בשנה. במקום לקחת אחריות ולהוביל שינוי במועצה הדתית, בשירותי הדת וביחס הפקידות לכספי ציבור ולרבה הראשי של העיר, מסתתר ליאון מאחורי מסכת מילים ריקה מתוכן".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
אריאל
26.06.20

הבנתי לא אתן למישהו ממשפחתי לקנות אוכל ומוצריו בהכשר הרבנות ירושלים עד שיעופו משם יור המועצה יהושע ישי ויור פקוח הרבנות . בושה וחרפה לעיר הקודש שמכהנים בה אוכלי חינם במקום לשרת את הצבור