לפני כשלושה שבועות פורסם לראשונה באתר סרוגים כי באחת הישיבות הסרוגות המוכרות, הסתבך ראש ישיבה בפרשה אישית. המקרה הובא להכרעתו של הרב וויס שפסק כי הוא יכול להמשיך ולכהן בראשות הישיבה.
במרכזו של הסיפור שהתפוצץ לפני מספר שבועות, עומד ראש ישיבה מוכר, שהסתבך בבעיה אישית-משפחתית. יש לציין כי לא מדובר במעשה פלילי או מיני. גורמים בישיבה ומחוצה לה ששמעו על המקרה, טענו כי מדובר במעשה שלא עומד בקנה אחד עם הרמה המוסרית המצופה מראש ישיבה, ולכן העלו דרישה כי יפרוש מתפקידו.
אמש בהמשך לפרסום בסרוגים, פרסם כתב כאן 11, רועי שרון פרטים נוספים על המקרה. שרון פרסם כי אישה נשואה פנתה לרב העיר צפת, הרב שמואל אליהו, עם תלונה נגד הרב שמואל טל, ראש ישיבת 'תורת החיים' ביישוב יד בנימין שבאזור רחובות.
על פי הדיווח, האישה טוענת כי הרב טל קיים איתה קשר אישי פסול ואף גרם לה להתגרש מבעלה לאחר שטען כי "התגלתה אליו רוח הקודש". היא מצידה האמינה לדבריו, התגרשה ובהמשך חזרה לבעלה. הרב שמואל טל הודה בפני הרב אליהו בחלק מהטענות. לדברי האישה, הרב טל התחייב לפצות אותה כספית, אך עתה מתנער מכך.
כאמור, לפני כמה שבועות פורסם בסרוגים כי הרב אשר וייס הקים בית דין מיוחד של שלושה רבנים, שדן בטענות האישה בכדי לקבוע אם הרב טול יכול להמשיך לכהן בתפקידו כראש ישיבה. במכתב שפרסם לאחר מכן קרא הרב וייס למי שיש בידו מידע על התנהלות בעייתית של הרב שמואל טל למסור עדות בפני בית הדין עד לסוף השבוע הקרוב. עד כה הגיעה לרב וייס לפחות עדות אחת. במקביל הוא פסק כי אין מניעה שהרב טל ימשיך לכהן בראשות הישיבה.
יועצת התקשורת תמי שינקמן מסרה מטעמו של הרב שמואל טל ל'כאן 11' כי "הדברים אינם מדוייקים ומהווים נזק ללקוח".
תגובות
טפשות אין גבול לטפשות - גוואלט!
ישיבה סרוגה ?? לא אומרים הלל ביום העצמאות.. נא לדייק..
ממשלת שוחד מרמה והפרת אמונים לעם ישראל ?? שחיתות ושפלות בחסות מתנחלים ??
קהילה של מבולבלים צעירים שמחפשים מישהו שיגידו להם איך לחיות ובמה להאמין. למען שמו של מי?
היא התגרשה כי גם הרב אליהו ועוד רבנים ייעצו לה להתגרש
הצעת פשרה לכולם שתרגיע את העניינים! למנות את נתן אשל לחוקר ובורר. הוא לא ישאיר אבן לא הפוכה ולא חצאית שלא הופשלה!
ניצול יחסי מרות הרב אליהו לא אמר לה להתגרש. ואף קעדש אותם כשהם חזרו. היא נוצלה על ידי רב שהשפיע עליה ואף היה עמה בקשרי עובד מעביד
מי שרוצה לעזוב את דרך התורה יש לנו תורה! תפסיקו להאמין לכל דבר! נכון שיש פה רב גדול שאמר את הדברים, אבל יש בית דין, למה לא לסמוך עליו?? יש דרכים ויש הלכות, לרב גדול אין דרך עקיפה!! גם לא לרב טל, אבל אנחנו לא יודעים אם הרב טל עבר על הלכות, עדיין לא יצא פסק של בית דין עליו. אנחנו כן יודעים , בבירור - שהרב אליהו עבר על הלכות! איפה הלכות עדות? והלכות לשון הרע ומוציא שם רע? ו'אל תהי דן יחידי'? אז מה שהוא רב גדול. יש לנו תורה.
אין אפוטרופוס לעריות מי שחושב שרב הוא שם נרדף לצדיק או חכם, עשוי להתאכזב קשות, אם לא התאכזב עד כה (עזרא שיינברג, מוטי אלון, אלעזר ברלנד).
. מכירה פסיכולוג שמוכן להיות אפוטרופוס לעריות.
התאכזבנו מאוד גם מאלוהים אמת ויציב
לא מאוכזבים מהקב"ה ישתבח שמו מעולם לא התאכזבנו
האנשים האלה בממשלה רוח הקודש התגלתה אליו. מי יודע בממשלה כמה פעמים רוח הקודש תתגלה למנוולים שונאי ישראל.
אפילו לנפוליאון הייתה רוח הקודש אז למה לא