המנה העיקרית שמחזיקה מסורת של דורות בשושלת אבוחצירא הלא הן קציצות יאפרג עטופות בסולת ומטוגנות היטב. למשפחת אבוחצירא יש זכויות יוצרים על הקציצות האלו שהומצאו במטרה להעשיר את השמחות וההילולות במשפחה וכמובן גם להשביע.

איציק סודרי שהתארח בפינת הסלבסרוג מגלה את הסוד במתכון המנצח.

מתכון לקציצות אבוחצירא

על כל ק"ג בשר טחון, רצוי טרי, עדיף שומני ועסיסי יש להוסיף ביצה, כוסברה קצוצה, פלפל לבן, כמון, מלח וחופן סולת, אפשר חופן קוסקוס במקום סולת.

כאן המקום להדגיש שאצל המרוקאים בכלל ואבוחצירא בפרט אין כמויות, הכל לפי העין והטעם.

לשים את העיסה ונותנים לה לנוח במקום קריר למשך שעה.

מחממים מחבת עם שמן (קנולה עדיף) בגובה 2 ס"מ באש גבוהה (אש נמוכה מוציא את הנוזלים של העיסה וחבל), טובלים ועוטפים את הקציצה (רצוי 70 גר׳) בסולת, או קוסקוס (ההפך משניצל בפרורי לחם, בקציצה זה קודם סולת ואחר כך ביצה) ולאחר מכן בביצים טרופות שהוכנו מראש. מטגנים משני הצדדים למשך זמן קצר, מניחים בצד על נייר סופג ועוברים לשלב הבא.

IMG_0765
קודם סולת אחר כך הביצה (אור יום טוב)

 

בסיר מטגנים בצל עם קוביות עגבניות קלופות (מעט שמן, יש מספיק מהטיגון), שמים מים בחצי גובה של הקציצות מוסיפים פפריקה, כורכום, כמון, מלח פלפל, וכשזה רותח מניחים את הקציצות ונותנים לזה לרתוח עוד על אש גבוהה למשך רבע שעה, מנמיכים ונותנים לזה להתבשל למשך 20 דקות נוספות.

IMG_0799
קציצות אליפות (אור יום טוב)