חבר הכנסת אורן חזן (הליכוד) תוקף את האפשרות להקמת ממשלת אחדות עם 'המחנה הציוני' ולא חושך ביקורת גם מראש הממשלה, בנימין נתניהו.

בדברים שאמר ושהובאו באתר ynet קבע חזן כי "מהלך כזה הוא יריקה בפרצוף של הבוחרים שלנו, לא רק של הליכודניקים אלא של מיליון איש שהצביעו ליכוד. אני מתנגד להרחבת הקואליציה, אין שום צורך בזה. זה לעג לרש. שלושים מנדטים הצביעו לליכוד בגלל סרטון הביבי-סיטר. הציבור הצביע ליכוד בגלל שהוא לא סומך על בוז'י. נתניהו התחייב שלא תהיה ממשלת אחדות. אז מה נשתנה עכשיו? לציבור נמאס משקרים והבטחות", אמר חזן.

הוא הוסיף: "למה צריך ממשלת אחדות? דעאש לא על הגדרות, צבאות ערב לא פולשים, לא תוקפים באיראן, והכלכלה על פי נתניהו – יציבה. אם כך, הכול בסדר. אז בשביל הישרדות פוליטית מוכרים ערכים? עצוב שהכיסאולוגיה מגיעה לפני האידאולוגיה. אני לא יודע איך אוכל לקחת חלק בזה".

חזן התייחס גם לח"כ זוהיר בהלול מהמחנה הציוני שסירב לכנות את דוקר החיילים מחברון "מחבל": "אני לא יודע איך אוכל לשבת עם אנשים שמצדיקים מחבלים, שבעיניהם חיות האדם שמפגעות פה כל שני וחמישי – הם לוחמים לגיטימיים. חוץ מזה, איך אפשר לשבת באותה הקואליציה ולקבל החלטות עם מפלגה שמייצגת בתפיסה שלה את הפלסטינים, ולא רק את אזרחי ישראל.

"אני חושב שאם תהיה ממשלת אחדות, מי שיהיה יו"ר האופוזיציה זה איימן עודה. הערבי בעל מתק השפתיים יישב עם ראש הממשלה ויקבל דיווחים על נושאים מדיניים וביטחוניים. זה לא נתפס. לו יכולתי לעצור את ממשלת האחדות, הייתי עושה זאת. אין לראש הממשלה מה לדאוג, כי אין באמת אופוזיציה בישראל. אנחנו שורדים ואין מה לדאוג".