מבזקים
סרוגים

סוריה חוזרת לכאוס: המשטר נערך ללחימה נגד הכורדים

כוחות המשטר הסורי מתכוננים ללחימה נגד הכורדים בסוריה, טנקים נפרשים צפונה והסורים מכינים מארבים לכוחות המשטר

יאיר אמר | חדשות סרוגים
ג' טבת התשפ"ו
סוריה חוזרת לכאוס: המשטר נערך ללחימה נגד הכורדים
צילום: נשיא סוריה אחמד א-שרעא (צילום: מוחמד באש\שאטרסטוק)

מזרח סוריה מדרדרת חזרה לכאוס ולחימה, לאורך הימים האחרונים דווח על שורה של התנגשויות בין כוחות המשטר בסוריה לבין הכורדים בצפון מזרח המדינה. כעת בסוריה מדווחים על הכנות במשטר למתקפה כוללת.

לאחר מספר מקרים של ירי בין כוחות המשטר לכורדים, ולחץ צבאי ואזרחי גובר של המשטר על המרחבים האזרחיים בצפון סוריה, בהם שלטו עד כה הכורדים. נראה כי סוריה צפויה להידרדר תוך זמן קצר למצב של לחימה.

תיעודים מהשעות האחרונות חושפים כי כוחות המשטר החלו בהזרמת ציוד ואמצעי לחימה אל אזור דיר א-זור. ביניהם מספר רב של נגמ"שים וטנקים.

בתגובה לתיעודים אלה, מפקדים בSDF, ארגון הכוחות הדמוקרטיים של סוריה שמכנס את כלל הפלגים הכורדים, הודיע כי הוא מוכן ללחימה "בכל מקום ובכל עת" אם כוחות המשטר יתקפו אותם.

דיווח: ישראל העבירה 500 רובים ושלל מחמאס – לדרוזים
דיווח: ישראל העבירה 500 רובים ושלל מחמאס – לדרוזיםצילום: דיווח: ישראל העבירה 500 רובים ושלל מחמאס – לדרוזים

כעת בסוריה עוצרים את הנשימה, לקראת מה שיכול להיות אירוע הלחימה הגדול במדינה מאז סיום מלחמת האזרחים והשתלטות א-שרעא על המדינה.

אחמד א-שרעא הכורדים בסוריה סוריה