הודעת משרד הבריאות הלילה:

משרד הבריאות מעדכן כי חטוף חלל הגיע למרכז הלאומי לרפואה משפטית לצורך זיהוי, חקירת סיבת ונסיבות המוות. הצוותים, ובהם הרופאים המשפטיים ואנשי המעבדות של המרכז הלאומי לרפואה משפטית, ערוכים לתת מענה מהיר ככל האפשר, ברגישות המרבית כלפי המידע למשפחות.

משרד הבריאות משתתף בצער המשפחות ומלווה בכאב את החזרת החללים לקבר ישראל.

אנו מבקשים להזכיר, כי אלו רגעים רגישים עבור השבים והמשפחות, ועל כן אנו קוראים לשמור על פרטיותם. חזרת החללים היא אירוע מורכב ורגיש, המעורר רגשות עזים של כאב ואובדן בקרב המשפחות והציבור כולו.

המשרד שב ומבקש מהציבור שלא לתת יד לשמועות זדוניות, ולהתעדכן אך ורק באמצעות גורמים רשמיים. משרד הבריאות ממליץ להימנע מחשיפה מיותרת לתכנים קשים, ולהגן במיוחד על ילדים מפני תיעודים. צפייה חוזרת בתכנים אלו עלולה לפגוע בנפש.

הודעת משרד ראש הממשלה:

מוקדם יותר הערב ממשרד ראש הממשלה נמסר כי ישראל קיבלה לידיה, באמצעות הצלב האדום, את ארונו של חטוף חלל שנמסר לכוח צה"ל ושב"כ בתוך שטח הרצועה. משם יועבר לישראל שם יתקבל במעמד צבאי עם רב צבאי.

לאחר מכן יועבר אל המרכז הלאומי לרפואה משפטית של משרד הבריאות. בתום הליך הזיהוי תימסר הודעה רשמית למשפחה.

כל משפחות החטופים החללים עודכנו בדבר ובשעה קשה זו ליבנו עמן. המאמץ להשבת חטופינו נמשך ברציפות ולא יפסק עד השבתו של החטוף האחרון.

הציבור מתבקש לכבד את פרטיות המשפחות ולהימנע מהפצת שמועות ומידע שאינו רשמי ומבוסס.

נוסיף לעדכן במידע מהימן ככל שידרש.

הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ:

ארונו של החטוף החלל המלווה כעת בידי כוח צה"ל חצה לפני זמן קצר את הגבול לשטח מדינת ישראל.
השיירה עושה את דרכה למרכז הלאומי לרפואה משפטית, שם יבוצע הליך הזיהוי.

נציגי צה"ל מלווים את בני המשפחות.

צה"ל מבקש לנהוג ברגישות ולהמתין לזיהוי הרשמי שיינתן תחילה למשפחות החטופים החללים.

הודעת המשטרה:

מהמשטרה נמסר כי שוטרי החטיבה לבטחון פנים ושוטרי אגף התנועה של המשטרה , מלווים בשעה זו את ארון החלל החטוף, מכיסופים ועד למכון הלאומי לרפואה משפטית באבו כביר, שם יבוצע הליך זיהוי ע״י שוטרי הזיהוי הפלילי ומתנדבי יחידת רופאי השיניים של המשטרה , יחד עם גורמי הרפואה והזיהוי הנוספים.

משטרת ישראל משתתפת בצער המשפחות וכואבת את כאבן.