ראש הממשלה נתניהו ממשיך להיאבק בקמפיין ההרעבה הבינלאומי של חמאס, שכבר גרר שורה של מחירים מדיניים.
בהודעה באנגלית מטעם משרד ראש הממשלה שפורסמה ברשתות החברתיות, תקף נתניהו את ארגון הטרור חמאס והטיל את האחריות למצב ברצועה לרגליו: "חמאס גונב אוכל מאזרחיו שלו, ישראל פועלת כנגד כך".
בהודעה הסביר נתניהו: "אנחנו מצניחים מזון לאזרחים בעזה, וקוראים למדינות נוספות לעשות גם כן, כפי שמדינות רבות כבר עושות".
השר אלקין מטיל פצצה: "מוכנים לפעילות כואבת"
ישראל נקלעה לאחרונה לכאוס מדיני, בעקבות טענות בינלאומיות להרעבה ומצב הומניטרי קשה ברצועה, למרות שהדבר מתנגש ישירות עם המידע שמספקת הקרן ההומניטרית האמריקאית אשר פועלת ברצועה, ובניגוד להערכות שורה של מומחים.
עיתונים רבים בעולם כמו ה-ניו יורק טיימס אימצו לחלוטין את הנרטיב, ואף הפיצו תמונות שקריות של ילדים בעלי מחלות גנטיות ככאלה שסובלים מהרעבה. כעת משרד ראש הממשלה יחד עם גורמים מדיניים נוספים פועלים לעצור את הסחף האנטי-ישראלי.





תגובות
כשלון טוטלי ... מפולת שלא היתה כמוה ... רציתם קוסם ... קבלתם פסיכופת שיסרסר בחיי ילדכם כדי להשאר בשלטון ... רציתם בטחון ... קבלתם ממשלה שחושבת שהחמאס זה נכס ... רציתם קצת ערכים יהודיים ... קבלתם קואלציה שחושבת שהשבת השחורה זה נס ... רציתם נאמנות למדינה ... קבלתם לשכה הכי חשובה במדינה שורצת סוכנים קטארים ... ותזכורת לכל החסידים השוטים , דברי נתניהו לאולמרט : "ראש הממשלה, אתה היית צריך לבדוק את מוכנות הצבא, הפעלת הצבא, הגנת העורף. גלגול כזה של אחריות לא ראיתי מימיי. כשהכישלון כל כך רחב, הצעד המתבקש הוא החלפת ראש הממשלה שכשל"
מבצע מרכבות גדעון ממש הצלחה מסחררת: עשרות חיילים נפלו + קמפיין "ההרעבה" + הכנסת טונות סיוע הומניטרי לחמאס + מבול הצהרות תמיכה על הקמת מדינת פלסטין.