חדשות בעולם

בית המשפט קבע: צרפת תיתן מעמד פליט לכל הפלסטינים מעזה

בית המשפט לערעורים בצרפת קבע שכל פלסטיני מעזה זכאי למעמד פליט בשל "רדיפה קולקטיבית".

עמנואל מקרון נשיא צרפת יוזם הפגישה בין ביידן ופוטין
עמנואל מקרון נשיא צרפת יוזם הפגישה בין ביידן ופוטין | צילום: Hadas Parush/Flash90

בית המשפט לערעורים לענייני פליטים בצרפת יצא לאחרונה בפסיקה דרמטית: כל פלסטיני המתגורר ברצועת עזה יוכל להגיש בקשת מקלט ולקבל מעמד פליט מלא בצרפת. ההחלטה מתבססת על אמנת ז’נבה מ־1951 להגדרת פליטים, וקובעת כי שיטות הלחימה של ישראל ברצועה הן "חמורות דיין כדי להיחשב לרדיפה קולקטיבית".

המקרה שהוביל להחלטה עסק באישה פלסטינית שביקשה מקלט לאחר ששהתה בצרפת במהלך אירועי 7 באוקטובר. בתחילה דחה המשרד להגנת פליטים בצרפת את בקשתה, בטענה שלא הוכיחה רדיפה אישית. בערעור שהוגש, הפכו השופטים את ההחלטה וקבעו כי כל תושב עזה מוגדר כחלק מקבוצה נרדפת "בשל לאומיותה", ולכן עומד בתנאי ההכרה כפליט.

בפסק הדין ציינו השופטים כי גם אם צרפת אינה מכירה במדינה פלסטינית רשמית, לתושבי עזה יש "מאפייני לאום ברורים — תרבות, שפה וזהות גיאוגרפית ייחודית". עוד נקבע כי מצב הסכסוך המתמשך מול ישראל מעמיד אותם תחת סכנת רדיפה באופן קבוע.

משמעות הפסיקה רחבה בהרבה מהמקרה הפרטני: כל פלסטיני מעזה, גם אם צרפת איננה מכירה במדינה פלסטינית, יוכל מעתה להגיש בקשה ולטעון למעמד פליט בצרפת על בסיס עילת רדיפה קולקטיבית.

תגובות

322
272
רוחמה
14.07.25

איפה רשום בעולם על הקמת מדינת פלסטין? מתי הוכרזה מדינת פלסטין באו'ם אין דבר כזה גם באיגוד אירופה אין אז מאיפה החראאההזו על מדינת פלסטין וכמובן איפה במפה היא ממוקמת

1
כריש
15.07.25

לא משנה העיקר שיקחו אליהם את כל העזתים

2
וויס
15.07.25

איפה רשום שאחרי 2000 שנה שהתעקשת לא לחזור (רבנים) אתה יכול לחזור ולטרנספר את כול מי שחי במקום שלך.?

271
יהודי פשוט
15.07.25

בבקשה קחו את כולם, יש לנו יותר מידי גם את ערבי יו''ש ומה שנקרא "ערביי ישראל"

270
דרייפוס
15.07.25

מקרון חתם והכתים את עתיד האומה הצרפתית בדם ע"י הכנסת צוענים פלסטינאים טרוריסטים ורוצחים לארצו, אלה עוד ישרפו לו את פריז בלהבות האיסלאם!