חדשות

עשרות אלפי צווי גיוס צפויים לצאת היום לחרדים

54 אלף צווי גיוס צפויים לצאת כבר היום למלשב"ים חרדים. עם זאת, במערכת הביטחון מודים כי אין יכולת לאכוף סרבנות גיוס המונית במידה ותהיה כזו

גיוס חרדים
גיוס חרדים | צילום: איציק כהן/נצח יהודה

גיוס החרדים צובר תאוצה: על רקע הדיונים בנוגע לחוק הגיוס והמשבר הפוליטי שהיה לאחרונה בעניין, כתב ערוץ 14 מוטי קסטל פרסם אמש, כי כבר היום צפויים לצאת לדרך צווי גיוס ("צו ראשון) ל – 54,000 מועמדים לשירות ביטחון מהמגזר החרדי.

על פי הדיווח, הצווים אומנם יצאו כבר כעת, אך מועדי הגיוס שיהיו נקובים בהם יתפרסו על פני תקופה של כשנה החל מהיום ועד לחודש יוני 2026.

חיילי נצח יהודה בהשבעה בכותל. (חיים גולדברג/פלאש 90)

דרמה פוליטית: גולדקנופף הגיש את התפטרותו לנתניהו

כזכור, בעבר צה"ל עצמו דיבר על כך כי היכולת שלו היא לעמוד ביעד גיוס של לא יותר מ – 5,000 חרדים בשנה ולא יותר מכך, כך שלא ברור האם ומה הצורך בשליחת כל הצווים הללו בבת אחת.

צה"ל: אין לנו יכולת לאכוף סרבנות

במקביל, בערוץ החדשות i24 פורסם, כי בצבא מזהירים על כך שבמידה ואכן יישלחו אלפי צווי גיוס בבת אחת ומנגד אחוז גבוה מתוכם יסרס להתייצב, אין ביכולת הצבא באמת יכולת לאכוף את הסרבנות הזו, וכעת נבחנת האפשרות להקים מאות ואלפי מתקני כליאה חדשים לטובת העניין.

תגובות

1
1
חרדי
06.07.25

שליחת צווי גיוס מה בוער להם לשלוח צווי גיוס כאשר יש משא ומתן על החוק, מה הרוע הזה,????? הרי זה הולך להשתנות, לא חבל על העבודה המיותרת?????????????????????????