מבזקים
סרוגים

אחרי איזנקוט: חבר כנסת נוסף שוקל את דרכו במחנה הממלכתי

אחרי שגדי איזנקוט הודיע על פרישתו מה"מחנה הממלכתי", גם ח"כ מתן כהנא שוקל את דרכו במפלגה: ""כשיהיה לי מה להודיע אני אודיע"

אחרי איזנקוט: חבר כנסת נוסף שוקל את דרכו במחנה הממלכתי
אחרי איזנקוט: חבר כנסת נוסף שוקל את דרכו במחנה הממלכתי צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש 90)

האם אחרי גדי איזנקוט, גם ח"כ מתן כהנא בדרך לעזוב את מפלגת המחנה הממלכתי?

ב"כאן חדשות" פורסם הבוקר (שלישי) כי כהנא שהגיע למפלגה יחד עם איזנקוט, שוקל אף הוא את דרכו. כהנא מסר: "כשיהיה לי מה להודיע אני אודיע".

בנובמבר 2024 פורסם לראשונה בכאן חדשות כי כהנא ערך פגישה סודית עם ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט ועורך הדין שלמה פילבר. השלושה דנו על חזרתו של בנט לפוליטיקה והאפשרות לפנות לקהל הבוחרים הימני, זאת לאחר הקמת ממשלת השינוי והישיבה המשותפת עם מפלגת רע"ם.

דרמה פוליטית במחנה הממלכתי
דרמה פוליטית במחנה הממלכתיצילום: דרמה פוליטית במחנה הממלכתי

כאמור, בחודש מאי הודיע בנט על רישום מפלגתו החדשה, הנקראת "בנט 2026". על פי הבקשה שהוגשה למשרד המשפטים, מטרותיה העיקריות של המפלגה הן השבת הביטחון לישראל ושיקום אמון העם ביכולתה של המדינה להגן על גבולותיה ופנים הארץ; והובלת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, תוך שילוב כל התושבים בנשיאה בנטל הביטחוני, האזרחי והכלכלי.

אמש הודיע חבר הכנסת איזנקוט ליו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ, כי יעזוב את המפלגה. בנוסף, איזנקוט צפוי לפרוש מהכנסת ולהתמודד מחדש בבחירות הקרובות. עם פרישתו מהכנסת צפוי ח"כ לשעבר איתן גיזנבורג לחזור אליה.

גדי איזנקוט המחנה הממלכתי מתן כהנא