חוץ לארץ

מירי רגב לישראלים שתקועים: "אין לכם מה להילחץ, אתם בחו"ל, תהנו"

שרת התחבורה מירי רגב הציגה תכנית להחזרת הישראלים שנתקעו בחו"ל, וציינה כי "לא נאשר יציאות של ישראלים לחו"ל בשלב זה, רק של דיפלומטים ואנשים שהיו כאן בביקורים. נתמקד בחילוץ"

מירי רגב |
מירי רגב | | צילום: (צילום: חיים גולדברג / פלאש90)

שרת התחבורה מירי רגב הציגה היום (שני) את תכניתה למבצע "חזרה בטוחה" להשבת ישראלים שנתקעו בחו"ל. עוד ציינה כי בשלב זה ישראל לא תאשר יציאה של ישראלים לחוץ לארץ.

"יש בין 100 ל-150 אלף ישראלים בחו"ל, אנחנו פועלים להחזיר אותם לארץ באופן הדרגתי" אמרה. "ייקח זמן להחזיר אותם לישראל, זה לא מהיום למחר. אנחנו מתחילים עם מבצע 'חזרה בטוחה' של הישראלים הביתה. אני ערה למצוקה, אבל אנחנו לא ניקח סיכון שנביא מטוס וחלילה יהיה אירוע קרקע ויהיו יותר מ-300 הרוגים".

עוד ציינה כי "לא נאשר יציאות של ישראלים לחו"ל בשלב זה, רק של דיפלומטים ואנשים שהיו כאן בביקורים. נתמקד בחילוץ מי שבחו"ל. אני פונה לישראלים – אין לכם מה להילחץ. אתם בחו"ל, תהנו".

תגובות

10
9
עופר
16.06.25

בניגוד למירי רגב, אזרח ישראלי משלם על החו"ל מירי רגב רגילה לטוס לחו"ל על חשבון אזרחי ישראל. אבל האזרח "הרגיל" שנתקע בחו"ל, בין אם הוא איש עסקים שנסע לפגישה או לתערוכה ובין אם זה מישהו שנסע לטייל לכמה ימים, צריך לשלם הרבה כסף מכיסו. כמעט אין מי שנהנה מהארכת השהות בחו"ל.

8
מרקו פולו
16.06.25

איזה אטימות, איזה גסות רוח "תהנו".... השארנו ילדים ותינוקות בבית, כלב בפנסיון, עבודה שמחכה לנו, אנחנו לא יודעים מתי נחזור, אנחנו לא יודעים אם הבית עומד והפר חה אומרת "תהנו". מירי מותק, אנחנו משלמים על המלון בכסף שאין לנו!

1
אליהו
17.06.25

היה צריך לחשוב לנפי שנסעתם, בטח לא בעת מלחמה, וגם יהודי אוהב ארץ ישראל לא נופש מחוץ לארץ ישראל בכל מצב ונופשים בארץ גם אם יותר יקר

7
חי
16.06.25

צח