שר החוץ גדעון סער, מי שחתום על מינויה של גלי בהרב מיארה לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה, תוקף אותה הבוקר בחריפות, ואומר כי היא משמשת כיו"ר האופוזיציה בפועל.
סער פרסם פוסט ארוך בו התייחס להחלטתה של בהרב מיארה מאמש להפקיע מידיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, את הסמכות למנות ראש שב"כ, ורמזה כי מינויו של האלוף דוד זיני לתפקיד צפוי להיפסל.
הפוסט המלא של גדעון סער
"עזוב, זה אבוד", אמר לי אחד מבכירי משרד המשפטים לפני מספר חודשים. אז עוד ניסיתי לבחון האם יש דרך לגשר על הקרע חסר התקדים בין הממשלה ליועצת המשפטית שלה. "היא החליטה ללכת עד הסוף", הוסיף.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
נזכרתי בדבריו אמש כשקראתי את "חוות הדעת" הקיצונית של היועצת המשפטית לממשלה (נכתבה ע"י המשנה לימון) שאסרה על כל מעורבות של ראש הממשלה בהליך בחירת ראש שירות הבטחון הכללי. באופן לא מפתיע נעדר מ"חוות הדעת" דיון בסעיפי חוק השב"כ עצמו. למשל – סעיף 3 (א) לחוק הקובע ש"ראש השב״כ ימונה בממשלה לפי הצעת ראש הממשלה". כך נפקד גם הדיון במשמעותה היסודית של הקביעה שבסעיף 4(ב) לחוק לפיה "ראש הממשלה ממונה על השירות מטעם הממשלה".
הטעם שהובא ע"י בהרב-מיארה ולימון הוא "ניגוד עניינים" בו מצוי ראש הממשלה לטענתם עקב פרשת "קטארגייט". זאת, על אף שראש הממשלה אינו חשוד בפרשה. עצם טענת ניגוד העניינים בשל חקירת אנשים המקורבים לראש הממשלה היא מרחיקת לכת, כשלעצמה. מכל מקום, כל משפטן מתחיל יודע כי ניתן "לנטרל" את ניגוד העניינים הנטען באמצעים מידתיים הרבה יותר מפסילת מעורבות ראש הממשלה "בכל דרך שהיא" במינוי ראש הארגון הביטחוני החשאי עליו הוא ממונה לפי חוק. למשל – יכולה הייתה היועצת המשפטית לקבוע שראש השב"כ החדש לא יעסוק כלל בחקירה זו.
ההצעה להעברת סמכות המינוי לידי שר אחר שמה ללעג ולקלס את הוראותיו המפורשות של החוק, מהן התעלמו בהרב-מיארה ולימון. אבל לא רק אותן. באחת מישיבות הממשלה האחרונות אמר השר אבי דיכטר, ראש השב"כ בתקופת האינתיפאדה השנייה, כי מי שלא היה ראש ממשלה או ראש שב"כ אינו יכול להבין כלל את האינטימיות של מערכת היחסים המקצועית בין השניים. האם ראש הממשלה, הממונה על השב"כ והמופקד על המערכה הביטחונית ועל המלחמה בטרור, אינו יכול, למשל, להיפגש עם מועמדים לתפקיד טרם המינוי ולשאול אותם על תפיסת עולמם המקצועית? אגב: כך ניסתה לטעון הגב׳ בהרב-מיארה בשלב מוקדם יותר בו ניתן צו ביניים (בו לא נכלל איסור כזה). ואולם, בית-המשפט הבהיר כי הצו לא כלל איסור זה.
זאת ועוד. בלי קשר לשאלה מי השר שיביא את ההצעה לממשלה – "חוות הדעת" כבר קובעת מראש, כי "ספק אם ניתן יהיה למנות לתפקיד את האלוף זיני".
מה נותר מהוראות החוק ומהאחריות המוטלת על ראש הממשלה בתחום פעילות ביטחוני מרכזי כשסמכויות בסיסיות ניטלות ממנו כלאחר יד על ידי מי שאמור לתת לו ייעוץ משפטי ("מאפשר", לפי גירסת הגב' בהרב-מיארה טרם מינויה)?
היועצת המשפטית לממשלה אמרה אתמול בכנס פומבי כי בעת האחרונה "השינוי המשטרי הואץ מאוד" וכי יש "החלשה מרכזית של המוסדות הנבחרים". כמו שעון מקולקל המורה פעמיים ביום על השעה הנכונה – בקביעה זאת דווקא צדקה היועצת. פעולת הייעוץ המשפטי לממשלה להחלשת המוסדות הדמוקרטיים – הכנסת והממשלה – הואצה מאוד. היא חסרת תקדים.
הכנסת נבחרה על ידי העם. הממשלה מכהנת מכוח אמון הכנסת. המשך החלשתם הופך את ישראל לקריקטורה של משטר דמוקרטי. יועצת משפטית לממשלה שפועלת בהתמדה ובגלוי לשיתוק יכולות ביצוע של הממשלה ולהפלתה אינה משמשת כיועצת משפטית. זה מכבר היא ראויה לתואר נכבד אחר לכהונתה בפועל: יו"ר האופוזיציה.
מה דעתך בנושא?
19 תגובות
4 דיונים
"עד מתי רשעים יעלוזו?.
גם גדעון סער הפך לשונא ישראל
09:24 28.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ד"ר עפר יוסף
איש קטן . נפוח מתחושת חשיבות . יתכבד,ייקח את התאום שלו ביביהו ויילכו לשבת לנוח בכלא . עבדו קשה לשקר, להרוס ולפלג מדינה אהובה .
05:59 28.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדעון
גדנון סער אתה שקרן ובוגד. תמע אותי. גיבור.
02:35 28.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א.ש.מ
למה אתה מצפה. ממשלה וקואליציה כמו זו שיש זקוקה לראש חושב.
18:52 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סגול מזעזע על מלא מלא
סער נדבק מצלופחייהו והפך לצופיסער . הצעד שהוא עשה מוכיח שגם לו אין עמוד שידרה והוא סתם שמוק שעושה סלטה קדימה ואחורה. בובה על חוט של המן-ייהו רטש הדיפ שיט
16:38 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
ברגע, שראש הממשלה בוגד במדינה לטובת קטאר-חמאס: מכניס סוכנים קטארים ללשכתו וכל לשכתו תח.ת חקירת שב"כ, הוא אינו יכול ובטח, שלא ראוי לבחור את החוקר הראשי!!!!!!! ומי שם בוועדת גרוניס את...
ברגע, שראש הממשלה בוגד במדינה לטובת קטאר-חמאס: מכניס סוכנים קטארים ללשכתו וכל לשכתו תח.ת חקירת שב"כ, הוא אינו יכול ובטח, שלא ראוי לבחור את החוקר הראשי!!!!!!! ומי שם בוועדת גרוניס את אמא של איינהורן, מקוהלת/ ערוץ השלטון אלג'זירה 14 ???
המשך 12:44 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדי
סער ידעת לחזור למפלגה של המושחתים עד לפני חצי שנה ביבי היה דרק פתאום הוא מלך הא יצבוע
10:52 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סער תולעת
בתגובה ל: גדי
אפילו לא יכול לשמש פיתיון בחכה כי אף דג לא יתקרב למסריח הזה
11:12 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
רונן בר, שעם היומעשית המציא את קטארפייק כדי מנוע את פיטוריהם ולהפלת נתניהו - בעצמו המליץ שקטאר תעביר כסף לעזה,כי "הכסף בולם טרור ומונע הסלמות"!ודרש שקטאר תיקח חלק מרכזי...
רונן בר, שעם היומעשית המציא את קטארפייק כדי מנוע את פיטוריהם ולהפלת נתניהו - בעצמו המליץ שקטאר תעביר כסף לעזה,כי "הכסף בולם טרור ומונע הסלמות"!ודרש שקטאר תיקח חלק מרכזי במשא ומתן על החטופים! אא
המשך 10:23 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
למה
בתגובה ל: א
למה מממן הנוחבות מפחד מוועדת חקירה? למה מפחד מבירור האמת? מנטילת אחריות? ממסקנות ותיקון ליקויים? האם לנצח ימשיך להציף את מוחות הביביסטים בהסתה ושקרים ע"י מכונת הרעל?
10:35 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
היומעשית מנסה להוציא את נתניהו לנבצרות דרך קטארפייק כדי להפילו, למנוע את פיטוריה ולמנוע את מינוי זיני וחיסול הדיקטטורה המשפטית של בגץ! א
10:21 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א = אני מכונת הרעל
בתגובה ל: א
למה הבוגד משתתין מפחד?? למה מפרק את המדינה בניסיון לעצור את חקירת הבגידה והעבודה של לשכתו עבור האוייב בזמן מלחמה? מה ביבי מפחד שאוריך יגלה לחוקרים?
10:25 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סגול מזעזע על מלא מלא
בתגובה ל: א
לא א' אלא Z .לא פייק, אמיתי על מלא מוחלט
16:39 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
היועמשית המציאה את קטארפייק למניעת פיטוריה ולמניעת מינוי זיני! אא
10:18 27.05.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר