פרשת קאטרגייט. לאחר שהמשטרה הגישה ערערו ודרשה להשאיר במעצר את יונתן אוריך, שופט בית המשפט המחוזי הפך כעת (חמישי) את החלטת נשיא בית המשפט השלום בלוד והאריך את מעצרו של יועץ ראש הממשלה עד ליום שני הקרוב.

מוקדם יותר היום, שופט בית משפט השלום מנחם מזרחי מותח ביקורת חריפה על המשטרה שהחליטה לעצור את יונתן אוריך ביום האחרון למעצר הבית שלו. במהלך הדיון, תקף השוטר את המשטרה במילים בוטות, על כך שהוא אינו מבין בכלל מה העבירה המיוחסת לאנשי לשכת ראש הממשלה.

"לגבי לקיחת שוחד – לא הבנתי מדוע התחזק החשד לכך שהחשודים הם עובדי ציבור?", תהה השופט, ובהמשך השתמש במילים חריפות אפילו יותר: לא הייתה כל כילה להאריך את מעצרו, המידע שסיפקתם עכשיו הוא ענתיקה.

השופט המשיך ותקף את המשטרה: "יש הרגשה שהולכת ומתבהרת לפיה החקירה דוהרת מבלי שמישהו שואל את עצמו איזו עבירה פלילית חוקרים כאן?"

עיקר הביקורת היא על כך שהמשטרה חיכתה קרוב לחודש כדי לחקור את אוריך, זימנה את אשתו לתחנת המשטרה כדי שתיקח אותו הביתה, ואז עיכבה אותם 3 שעות והחליטה בסוף לעצור אותו.

יחד עם אוריך נעצרו עוד שני חשודים, אלי פלדשטיין שוחרר למעצר בית מיד בתום החקירה, שני החשודים האחרים שוחררו גם הם.

בסופו של דבר, הורה השופט מזרחי לשחרר את אוריך, וככל הנראה גם מעצר הבית בו שהה, כבר פג תוקפו, אך כעת כאמור הוחלט שהוא יישאר במעצר.

"אסור לבית משפט שחרד לזכויות הפרט לאשר את בקשת המשטרה. אני דוחה את בקשה להארכת מעצרן של אוריך ומשמעות הדבר שמבחינת בית המשפט שהוא ישוחרר בהתאם לתנאים עד כה. כלומר מעצר בית שפקע, ערבויות שימשיכו לוודא המשך הגעתו לחקירות".