מבזקים
סרוגים

"מכה קשה": טלטלה בעולם בעקבות החלטתו של טראמפ

בורסות המזרח נפתחו הבוקר בירידות שערים, בעקבות החלטתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, להטיל שורת מכסים לייבוא סחורות ממדינות אחרות כולל ישראל

ה' ניסן התשפ"ה
"מכה קשה": טלטלה בעולם בעקבות החלטתו של טראמפ
"מכה קשה": טלטלה בעולם בעקבות החלטתו של טראמפ צילום: (צילום: יונתן זינדל / פלאש90)

בעקבות חתימתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ על הצו שמטיל שורת מכסים לייבוא סחורות ממדינות אחרות כולל ישראל, הבורסות נפתחו הבוקר בירידות שערים.

במהלך הלילה מדד הנג סנג בהונג קונג ירד ב-1.2%, מדד ניקיי בטוקיו ירד בכמעט 3%, מדד קוספי בד"ק ירד ב-1.7%, ומדד ASX 200 שבאוסטרליה ירד ב-1.2%. על פי ההערכות, גם המדדים בבורסה בניו יורק צפויות לחוות ירידות שערים.

ההחלטה הדרמטית של טראמם גררה מספר תגובות מכמה מנהיגי מדינות. נשיאת הנציבות האירופיות אורסולה פון דר ליין כינתה את המכסים שהטיל טראמפ "מכה קשה לכלכלה העולמית". היא ציינה כי כל העסקים צפויים לסבול מזה. פון דר ליין הזהירה כי אילו ייכשל המשא ומתן מול טראמפ בנוגע למכסים, באיחוד האירופי "יכינו צעדי נגד כדי להגן על האינטרסים של האיחוד".

ראש ממשלת פולין טוסק צייץ ברשת X: "ידידות פירושה שותפות. שותפות פירושה מכסים הדדיים באמת ובתמים. נדרשות החלטות מתאימות".

ראש ממשלת אירלנד מרטין כתב: "ההחלטה היא מצערת מאוד. אני מאמין שהמכסים לא מועילים לאף אחד. אני ונמשלתי נגן על משרות איריות ועל הכלכלה האירית".

 

ארצות הברית דונלד טראמפ כלכלה מכס