מבזקים
סרוגים

מול המצלמות: ה-FBI עצר מובילת מחאות אנטי-ישראליות בארה"ב

סוכני FBI עצרו את הדוקטורנטית הטורקיה רומיסה אוזטורק ליד ביתה בבוסטון ושללו את אשרתה. היא ידועה כמובילת מחאות אנטי-ישראליות ופעילות לחרם אקדמי.

יאיר אמר | חדשות סרוגים
כ"ו אדר התשפ"ה
מול המצלמות: ה-FBI עצר מובילת מחאות אנטי-ישראליות בארה"ב
מול המצלמות: ה-FBI עצר מובילת מחאות אנטי-ישראליות בארה"ב צילום: הפגנה אנטי ישראלית (Pierre Laborde, שאטרסטוק)

סוכנים פדרליים אמריקאים עצרו אתמול (שלישי) את רומיסה אוזטורק, דוקטורנטית טורקיה מאוניברסיטת טאפטס בבוסטון, הידועה כמובילת מחאות אנטי-ישראליות. על פי מקורות, המעצר בוצע בידי סוכנים בלבוש אזרחי סמוך לביתה בסומרוויל, מסצ'וסטס.

עורך דינה של אוזטורק הגיש תביעה בבית המשפט הפדרלי בבוסטון, בטענה כי מעצרה היה בלתי חוקי. במקביל, רשויות ההגירה האמריקאיות ביטלו את אשרת השהייה שלה בארצות הברית.

לאורך השנה האחרונה, אוזטורק הייתה מעורבת בפעילות פוליטית אינטנסיבית בקמפוס: היא כתבה מאמרים בעלי תוכן אנטי-ישראלי, קראה להטלת חרם אקדמי על ישראל, והייתה מהדמויות המרכזיות בארגון הפגנות נגד ישראל באוניברסיטה, כך על פי רשויות החוק.

המחאה גוברת: העזתים יוצאים ליום שני של הפגנות נגד חמאס
המחאה גוברת: העזתים יוצאים ליום שני של הפגנות נגד חמאסצילום: המחאה גוברת: העזתים יוצאים ליום שני של הפגנות נגד חמאס

צעד זה מגיע על רקע מדיניותו המוצהרת של הנשיא טראמפ ושר החוץ מרקו רוביו, שהבטיחו לגרש מארצות הברית מפגינים זרים פרו-פלסטינים. הממשל האמריקאי מאשים מפגינים אלה בתמיכה בחמאס, בהצבת מכשולים למדיניות החוץ האמריקאית ובהפצת אנטישמיות. האוניברסיטה אישרה את דבר מעצרה של אוזטורק, אך נמנעה בשלב זה מלהתייחס לפרטי האירוע.

 

 

אנטישמיות בקמפוסים ארה"ב ישראל מעצר