מבזקים
סרוגים
באישור הבג"צ

דרמה: ראש הממשלה יראיין מחר את המועמדים לתפקיד ראש השב"כ

ראש הממשלה בנימין נתניהו יראיין מחר את המועמדים לתפקיד ראש שירות הביטחון הכללי, זאת לאחר שבג"צ אישר לממשלה להתחיל את הליך המינוי

כ"ה אדר התשפ"ה
דרמה: ראש הממשלה יראיין מחר את המועמדים לתפקיד ראש השב"כ
דרמה: ראש הממשלה יראיין מחר את המועמדים לתפקיד ראש השב"כ צילום: נתניהו (צילום: ערן דיין/ לע"מ)

ראש הממשלה בנימין נתניהו יתחיל מחר את הראיונות לתפקיד ראש שירות הביטחון הכללי, זאת לאחר שמוקדם יותר היום (שלישי) הכריעה השופטת גילה כנפי שטייניץ כי ניתן להתחיל בהליך לפני הדיון בבג"צ.

המועמד המוביל לתפקיד הוא מ', אשר כיהן בעבר כסגן ראש שב"כ, ראש מרחב יו"ש וירושלים והפעיל סוכנים. מ' סיים את תפקידו בשירות לאחרונה ומונה על ידי נתניהו לחבר בצוות המשא ומתן לשחרור חטופים.

בג"צ הכריע: לא ניתן לפטר את ראש השב"כ עד ה-8/4
בגצילום: בג

מועמד נוסף לתפקיד ראש שירות הביטחון הכללי הוא יאיר שגיא, מי שכיהן עד לא מזמן כסגן ראש הארגון, והפסיד לרונן בר במרוץ לתפקיד הראש, כך לפי פרסום של ינון שלום יתח מערוץ i24. שגיא שימש כראש אגף המטה וראש מרחב דרום בשב"כ ונחשב ל"ערביסט".

ראש השב"כ רונן בר שירות הביטחון הכללי