חדשות בריאות

אחרי שנשכה חיילים בבסיס: הקרקלית הפצועה הגיעה לבית החולים

לאחר שדווח על קרקלית שחדרה לבסיס צבאי בדרום ונשכה חיילים, כעת הקרקלית הפצועה הגיעה לטיפול בבית החולים לחיות בר בספארי ברמת גן

אחרי שנשכה חיילים בבסיס: הקרקלית הפצועה הגיעה לבית החולים
צילום: (צילום: דוברות הספארי)

יום אחרי שדווח על קרקלית שחדרה לבסיס צבאי ונשכה מספר חיילים, הספארי ברמת גן עדכן היום (רביעי) כי הקרקלית הפצועה הגיעה אל בית החולים לחיות בר בספארי. זו למעשה הפעם הראשונה בה מגיע קרקל מהטבע לטיפול בבית החולים.

הסיפור החל לפני יומיים, כשקצינה המשרתת בבסיס יצאה מאחד החדרים והרגישה כי ננשכה ברגלה. לדבריה, יתכן וזה היה תן שברח מיד לאחר הנשיכה, נתקע בקיר ורץ לדרכו. ביום שלמחרת, פקח רשות הטבע והגנים בנגב הדרומי, מארק כץ, קיבל קריאה נוספת מאותו הבסיס – והפעם הזיהוי היה ודאי, נשיכה של קרקל.

(דוברות הספארי)

בספארי אמרו כי "מדובר באירוע חריג מאוד, מכיוון שקרקל הוא בעל חיים נדיר וחששן שלא מעוניין ולא אמור לפגוש בני אדם. הם אפילו קיבלו את התואר 'רוח הרפאים של המדבר' מכיוון שידוע כי נמצאים שם, אך כמעט בלתי אפשרי לפגוש אותם בטבע".

עוד הזהירו כי "אם הקרקלית הגיעה למצב בו נשכה אדם, יש סיכוי שהיא חלתה בכלבת. כלבת היא מחלה קטלנית וחשוכת מרפא שפוגעת במערכת העצבים וגורמת להתנהגויות לא שגרתיות אצל בעלי החיים הלוקים בה ובסופו של דבר למוות".

(דוברות הספארי)

מארק הנחה את קצינת הבריאות של הבסיס כיצד לפעול, וכשהגיע לאסוף את הקרקלית מצא אותה מנסה להסתתר תחת פינת ישיבה בעודה לועסת דשא סינטטי. הוא לכד אותה בליווי של וטרינר מהאיזור והיום בשעות הצהריים מארק והקרקלית הגיעו לבית החולים.

לדברי פרופסור דודו אשחר, מנהל בית החולים לחיות בר שבספארי: "הקרקלית הגיעה במצב גופני ירוד כשהיא רזה מאוד, אפאטית ועם צליעה קשה באחת מרגליה האחוריות. במקביל לבדיקות דם כלליות נערכו לה צילומי רנטגן מקיפים שהראו שבר קטן בעצם החזה, חלוק אבן קטן שבלעה והבעיה העיקרית שראינו הייתה שבר ישן קרוב לברך שהתאחה לחלוטין בצורה לא טבעית. דבר שיכול להסביר את הצליעה הקשה ממה היא סובלת".

(דוברות הספארי)

"כדי שתוכל להתחזק בזמן האישפוז הקרקלית מקבלת טיפול תומך, נוזלים אנטיביוטיקה וויטמינים. בשל החשד לכלבת אנו מטפלים בה במשנה זהירות והיא אושפזה באגף הבידוד בבית החולים עם מגע מינימלי של הצוות המטפל" הוסיף אשחר. "אנו נצטרך לראות כיצד היא תתאושש ומה יקרה איתה בימים הקרובים״.

מהספארי נמסר כי "מצבם של הקרקלים בארץ בכי רע והם נמצאים בסכנת הכחדה חמורה. זהו טורף על ישראלי שתפוצתו הולכת ומצטמצמת משמעותית עם הזמן. בעבר היו נפוצים ברחבי הארץ וכעת תפוצתם מוגבלת לנגב שם נמצאת רוב האוכלוסיה ויתכן שגם לגליל המערבי. בשל הקושי לפגוש אותם בטבע אין הערכה מספרית מדויקת אך מדובר בסדר גודל של עשרות. אנו מחזיקים לקרקלית אצבעות ומאחלים לחיילים החלמה מהירה".

תגובות

8
6
ארנון
20.03.25

קרקח - כמו כל החתוליים -עצמאית, אצילה, נקייה אנחנו בני-האדם פלשנו לשטחי המחייה של שאר בעלי-החיים. חייבים לתת להם את המירווח בו יוכלו לנוע בעצמאות ובטחון . אמנם אנחנו נבראנו ביום הששי , אך גם הם נבראו ביום הששי. בראשית א' 24-26 .

5
תותי
20.03.25

אם היא נשכה חיילים - למה לטפל בה במקום להמית אותה ???? היא מסכנת את חיילינו .

1
אוהבת חיות
20.03.25

לא נראה לי שיש לה כלבת, היא רזה בצורה לא לא נורמלית. אולי פשוט הייתה רעבה מאוד. כל הכבוד לספארי . מאחלת לכל גומלי החסדים האלה שיהיה להם רק טוב. מי שמרחם על הבריות (כולל בעלי חיים)-מרחמים עליו מן השמים. ''ורחמיו על כל מעשיו''.

2
אוהבת חיות
20.03.25

הרב בניזרי אומר-הסימנים של עם ישראל הם ביישנים רחמנים גומלי חסדים (ראשי תיבות ''ברג''). ומי שאין לו אחד מאלה חסר לו ברג. נא לרחם על בעלי חיים! זה מעיד המןו על הבן אדם.

4
אללה יוסטור
20.03.25

תותי, היא התבלבלה במדים וחשבה שהיא נושכת חמאס לא התכוונה לנשוך או לסכן את חיילינו