דרכו האחרונה: כמעט חצי שנה אחרי שחוסל בלבנון, טקס ההלוויה של מזכ"ל חיזבאללה לשעבר חסן נסראללה החל כעת (ראשון) באצטדיון כמיל שמעון שבביירות. האירוע מתחיל בכינוס המוני, ומשם יצא בשדרות חאפז אל-אסאד לכיוון דרום, ליד בית הקברות של ביירות ולא הרחק משדה התעופה הבינלאומי.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לקראת תחילת הטקס, משלחת נציגים איראנית הגיעה לאצטדיון – כשהיא כוללת את שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י, יו"ר הפרלמנט מוחמד באקר קליבאף וסגן מפקד משמרות המהפכה עלי פדווי. במהלך הטקס, הנציגים האיראנים צפויים להקריא מכתב של המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לצד ארונו של נסראללה יוצג גם ארונו של האשם ספי א-דין, סגנו ומחליפו שחוסל כמה ימים אחריו. בעוד נסראללה ייטמן בדאחייה, א-דין ייטמן בעיר הולדתו דיר קאנון א-נהר. בהלוויה צפויים להשתתף עשרות אלפי אנשים, בהם מחבלי חיזבאללה שייראו בציבור לראשונה מאז תחילת המלחמה, ובעיקר מאות הפצועים של מתקפת הביפרים ואלפי המשפחות של הפעילים שחוסלו במלחמה האחרונה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
למרות הפסקת האש, מזכ"ל חיזבאללה נעים קאסם לא הגיע להלוויה של נסראללה, והסתפק בהצהרה מוקלטת ששודרה על מסכי האצטדיון. בנאומו טען כי "גם אם כולנו נהרג וייהרסו הבתים שלנו – נמשיך בדרך ההתנגדות".
בזמן ההלוויה: צה"ל תקף מטרות של חיזבאללה בלבנון
בזמן ההלוויה דווח בלבנון על תקיפות ישראליות באזור בעלבכ וכן בהר ריחאן בדרום לבנון. מוקדם יותר היום דובר צה"ל אישר כי תקף אתר צבאי בלבנון אשר הכיל משגרי רקטות ואמצעי לחימה, בו זוהתה פעילות של חיזבאללה. בנוסף, הותקפו מספר משגרים של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב דרום לבנון, אשר היוו איום על אזרחי מדינת ישראל.

זמן קצר לאחר מכן, דובר צה"ל אישר כי "צה״ל תקף לפני זמן קצר אתרים צבאיים המכילים משגרי רקטות ואמצעי לחימה במרחב בעלבכ ומספר מרחבים נוספים בדרום לבנון, אשר זוהתה בהם פעילות של ארגון הטרור חיזבאללה. פעילויות אלה של ארגון הטרור חיזבאללה מהוות הפרה של ההבנות בין ישראל ללבנון ומהוות איום כלפי מדינת ישראל ואזרחיה. צה״ל ימשיך לפעול על מנת להסיר כל איום על מדינת ישראל".
בתוך כך, הבוקר דווח בכאן רשת ב' כי צה"ל מתכוון להודיע הערב על הסרת כל הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף בקו העימות, ולהכריז על חזרה לשגרה מלאה מבחינה ביטחונית. לפי הדיווח, ההחלטה מותנית באישורו של שר הבטחון ישראל כ"ץ והרמטכ"ל הרצי הלוי, ותאושר רק לאחר תום הלווייתו של נסראללה. אם ההלוויה תעבור ללא אירועים מיוחדים יוכרזו יישובי קו העימות בצפון במדרג כוננות 1 ירוק, כלומר חזרה לשגרה מלאה.
מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
משה
נראה כמו לוויה בבני ברק.
13:21 24.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דודו
אז כנראה שחיזבאללה לא מוטט כפי שאמרו אצלנו. חמאס לא מוטט. רק הרג מיותר ועינוי של החטופים סתם יותר משנה שיכולנו להציל את כולם מלפני שנה
16:03 23.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליטאי
בסגולה בלי טקס.
13:23 23.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליטאי
זה לא קצין זה זה דפקט פולני היה. מצווה לשמוח ולספר בדיחות על הרפורמים.
13:23 23.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יימח שמם
זה בדיוק הזמן להטיל פצצה ולהשמיד את כולם שם
13:20 23.02.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר